NAC Breda heeft maandag zijn uitstekende reeks in de Keuken Kampioen Divisie uitgebreid. De ploeg van trainer Maurice Steijn won in eigen stadion met 3-0 van TOP Oss. Excelsior was veel te sterk voor Jong Ajax: 5-1.

Lex Immers was de belangrijkste speler bij NAC-TOP Oss. De oud-speler van ADO Den Haag gaf na vijf minuten de assist bij de openingstreffer van Dion Malone en maakte vlak voor rust zelf de 2-0.

De 34-jarige middenvelder staat dit seizoen op vier treffers en twee assists in de Keuken Kampioen Divisie.

Diep in de blessuretijd van de tweede helft tekende invaller Nick Venema voor de 3-0-eindstand.

NAC bleef voor het elfde duel op rij ongeslagen en won de laatste vijf wedstrijden. De laatste nederlaag van de Brabanders was op 6 december tegen FC Dordrecht (0-1).

Het team van Steijn staat vierde, op tien punten van koploper SC Cambuur. TOP Oss is de nummer veertien.

Excelsior was veel te sterk voor Jong Ajax.

Excelsior was veel te sterk voor Jong Ajax.
Excelsior was veel te sterk voor Jong Ajax.
Foto: Pro Shots

Fraaie goal Baas bij ruime zege Excelsior op Jong Ajax

Bij Excelsior-Jong Ajax stond de thuisploeg via goals van Rio Hillen, Julian Baas en Reuven Niemeijer al na 24 minuten op een 3-0-voorsprong. De 2-0 van Baas was het hoogtepunt van de wedstrijd. De achttienjarige middenvelder knalde de bal van een meter of 25 in de kruising.

Jong Ajax kwam een kwartier voor tijd door een rake penalty van Kenneth Taylor even terug in de wedstrijd, maar in de slotfase maakten Ahmad Mendes Moreira en Joël Zwarts er toch een grote score van: 5-1.

Voor Excelsior was het de eerste zege na drie nederlagen op rij, twee in de Keuken Kampioen Divisie en één in de beker. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat tiende met 33 punten.

Jong Ajax, dat met onder anderen Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Naci Ünüvar aan het duel met Excelsior begon, wacht al meer dan een maand op een zege en is met dertig punten de nummer twaalf van de Eerste Divisie.

Voor de gebruikers van de app: tik op de video om de mooie goal van Baas te bekijken.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Keuken Kampioen Divisie