De ontlading was vrijdagavond groot bij trainer John van den Brom na de benauwde 1-2-zege op Charleroi. KRC Genk boekte de eerste overwinning in een maand tijd en daardoor lijkt de positie van de Nederlander weer wat verstevigd.

"Ik ben heel opgelucht", zei Van den Brom na het duel volgens Sporza. "Natuurlijk voor jezelf na alle mindere resultaten van de afgelopen weken, maar vooral ook voor het team. Ik vind nog steeds dat we een heel goed elftal hebben. Je zag dat er vandaag een ploeg stond die echt wilde winnen."

Vóór de zege bij Charleroi was Genk vier wedstrijden op rij zonder overwinning, met nederlagen tegen Beerschot, KV Oostende en Anderlecht. Volgens Belgische media hield Genk deze week een crisisberaad en werd daarbij besloten om Van den Brom voorlopig niet te ontslaan.

"Ik heb nooit de indruk gehad dat er een enorme druk op mijn schouders lag", zei de oud-coach van onder meer FC Utrecht, AZ en Vitesse opmerkelijk genoeg. "Voor mezelf leg ik die wel hoor. Het gaat niet alleen om mij. Ik heb dat nooit gevoeld en nu nog steeds niet, omdat je wint. Wij weten waar we mee bezig zijn."

Genk stevende tegen Charleroi ook af op puntenverlies, maar door een late goal van Kristian Thorstvedt bleef Van den Brom een nieuwe domper bespaard. "Het is fijn dat we eindelijk eens beloond zijn. Wat volgde was opluchting en ontlading bij alles en iedereen. Dat was leuk om mee te maken na een lastige periode."

Genk staat nu derde in de Jupiler Pro League, op zeventien punten van koploper Club Brugge. Nummer twee Royal Antwerp heeft twee punten meer dan de ploeg van Van den Brom en speelt maandag een uitwedstrijd tegen Leuven.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League