De wedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge van komende zondag in de Jupiler Pro League is vrijdag uitgesteld. De Bruggelingen vroegen met succes om uitstel omdat meer dan zeven spelers uit de A-selectie besmet zijn met het coronavirus.

Club Brugge wordt al enkele weken geteisterd door COVID-19. Ruim een week geleden werd bekend dat Stefano Denswil besmet was geraakt, evenals Hans Vanaken, Matej Mitrovic, Mats Rits en trainer Philippe Clement en zijn assistenten.

Noa Lang vertoonde eveneens symptomen en testte aanvankelijk negatief, maar een dag later volgde toch een positieve test. In de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev moest ook Charles De Ketelaere in isolatie.

Vrijdag bleek bij een nieuwe testronde dat ook reservedoelman Ethan Horvath het coronavirus onder de leden heeft, waarop Club Brugge vroeg om uitstel van de wedstrijd tegen Gent.

Naast Denswil en Lang zijn met Bas Dost, Ruud Vormer en Tahith Chong nog drie Nederlanders actief bij Club Brugge, dat donderdag door Dynamo Kiev werd uitgeschakeld in de tweede ronde van de Europa League.

Het is nog onbekend wat de nieuwe speeldatum is van de wedstrijd tussen nummer twaalf Gent en koploper Club Brugge.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler Pro League