Daley Blind vormt een twijfelgeval bij Ajax voor de topper tegen PSV. Mogelijk moeten de Amsterdammers zondag drie vaste verdedigers missen in Eindhoven.

Noussair Mazraoui zal het duel tussen de nummers twee en één van de Eredivisie zeker niet halen en ook het meespelen van Nicolás Tagliafico is hoogst onzeker. "Helaas staat er ook achter de naam van Blind een vraagteken. Hij is met klachten uit de wedstrijd van donderdag tegen Lille gekomen", zei Ajax-coach Erik ten Hag vrijdag tegen Ajax TV.

Toch maakt Ten Hag zich geen grote zorgen. "Hiervoor hebben wij een brede selectie. Als ze er alle drie niet bij kunnen zijn, dan zullen we dat moeten opvangen. Deze selectie zal laten zien dat ze dat goed kan."

Donderdag tegen Lille (2-1-zege) vormde Blind de achterhoede met Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Ten Hag hield verdedigers Perr Schuurs en Sean Klaiber nog achter de hand.

Terugblik: 'Onrustig Ajax bleef vooral op karakter overeind'
325
Terugblik: 'Onrustig Ajax bleef vooral op karakter overeind'

'In februari win je geen prijzen'

Ajax begint met negen verliespunten minder dan PSV aan de wedstrijd. Ten Hag ziet de topper desondanks niet als cruciaal in de titelstrijd. "Ik hou me nu niet bezig met de titelrace, want in februari ga je geen prijzen winnen."

"Het is vooral een wedstrijd waar we ons ontzettend op verheugen. De mooie wedstrijden volgen elkaar nu snel op. Wij als staf houden daarvan, en de spelers nog meer", zei de 51-jarige coach.

Vorige maand speelde Ajax thuis met 2-2 gelijk tegen PSV en in de TOTO KNVB Beker wonnen de Amsterdammers met 2-1. "Dat waren twee fascinerende wedstrijden tegen een geweldig goede tegenstander", vond Ten Hag. "Het is een tegenstander die uitdaagt en ik weet zeker dat deze derde wedstrijd weer net zo fascinerend wordt."

PSV-Ajax vangt zondag om 14.30 uur aan in het lege Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.