Aleksandar Rankovic keert volgend seizoen terug bij Sparta Rotterdam. De in november door ADO Den Haag ontslagen Serviër wordt weer de assistent van trainer Henk Fraser.

In het seizoen 2017/2018 was Rankovic al de assistent van Fraser bij Vitesse. De twee bleven in de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 in die hoedanigheid samenwerken bij Sparta, waarna Rankovic afgelopen zomer hoofdtrainer werd bij ADO Den Haag.

Zijn eerste avontuur als hoofdcoach werd geen succes. ADO besloot Rankovic begin november al te ontslaan vanwege de teleurstellende resultaten. Onder leiding van de Serviër won de club slechts twee van de eerste negen officiële wedstrijden.

Volgend seizoen wordt de 42-jarige Rankovic dus bij Sparta herenigd met de 54-jarige Fraser. Hij is in Rotterdam de opvolger van Gérard de Nooijer, die zijn loopbaan elders wil voortzetten.

Sparta bezet op dit moment met 23 punten de twaalfde plek in de Eredivisie. De ploeg van Fraser staat daarmee tien punten boven de degradatiestreep. De Rotterdammers vervolgen de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie