Guangzhou City heeft Jean-Paul van Gastel dinsdag gepresenteerd als hoofdtrainer. De oud-Feyenoorder is bij de Chinese club, die tot vorig jaar Guangzhou R&F heette, de opvolger van Giovanni van Bronckhorst.

Van Gastel, wiens zaakwaarnemer eind januari al zei dat hij de nieuwe trainer ging worden, was tot vorig seizoen assistent van Van Bronckhorst. De voormalige hoofdtrainer van Feyenoord keerde terug naar Nederland omdat hij weer bij zijn familie wilde zijn.

Van Bronckhorst leidde Guangzhou vorig jaar naar de elfde plaats in de Chinese Super League. Hij zou eigenlijk opgevolgd worden door Goran Tomic, maar de Kroaat kreeg geen werkvisum in China.

De 48-jarige Van Gastel begint bij Guangzhou aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij was eerder assistent van Van Bronckhorst bij Feyenoord.

Guangzhou schrijft op de website dat Van Gastel de ploeg naar een "volgende fase" moet leiden. De Chinese competitie gaat in maart van start. "We verwachten dat de ploeg onder hem verder zal groeien. Van Gastel brengt de Nederlandse voetbaltraditie binnen de ploeg. Iedereen verdedigt mee en iedereen valt aan."

Jean-Paul van Gastel dinsdag bij zijn presentatie.

Jean-Paul van Gastel dinsdag bij zijn presentatie.
Jean-Paul van Gastel dinsdag bij zijn presentatie.
Foto: Guangzhou City FC