Jasper Cillessen heeft zaterdag na langdurig blessureleed zijn rentree gemaakt bij Valencia. De 31-jarige doelman hield meteen de nul in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo in La Liga.

Cillessen liep begin november tijdens een training van Valencia een spierblessure in zijn rechterbovenbeen op. Hij moest vervolgens worden geopereerd en kon dus ruim drie maanden niet in actie komen.

De oud-keeper van FC Barcelona, Ajax en NEC kreeg tegen Celta de Vigo de voorkeur boven Jaume Doménech, aan wie hij vorig seizoen zijn plek in het elftal verloor. Uitgerekend in de week dat hij geblesseerd raakte, zou hij weer een kans krijgen onder de lat.

De rentree van Cillessen betekent ook goed nieuws voor het Nederlands elftal. Hij miste de ontknoping van de Nations League en een aantal oefeninterlands, maar is dus ruim op tijd hersteld voor de start van het EK komende zomer.

Zeer welkome zege voor Valencia

Met Cillessen op doel boekte Valencia een zeer welkome zege op Celta de Vigo, maar die kwam wel zeer moeizaam tot stand. Beide doelpunten vielen in de blessuretijd van de tweede helft. Manuel Vallejo zorgde voor de 1-0 en Kevin Gameiro voor de 2-0.

De thuisclub verzuimde al eerder op voorsprong te komen, want Daniel Wass miste voor rust een strafschop. Celta de Vigo beeïndigde de wedstrijd met negen man door rode kaart voor Rubén Blanco en Nolito, wat ze uiteindelijk dus de kop kostte.

Valencia is bezig aan een teleurstellend seizoen. De club staat slechts op de twaalfde plaats in La Liga (de voorsprong op de eerste degradatieplek werd wel vergroot tot zes punten) en is al uitgeschakeld in de Copa del Rey.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in La Liga