Danny Buijs zit zondag niet op de bank als FC Groningen de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen speelt. De coach had onlangs contact met een besmette persoon en testte daarop zelf negatief op het coronavirus, maar blijft uit voorzorg thuis.

Naast Buijs ontbreken technisch directeur Mark-Jan Fledderus en keeperstrainer Sascha Marth in Heerenveen. Zij waren eveneens betrokken bij het overleg waarbij iemand anders besmet bleek te zijn. Alle tests bij de spelers en de staf zijn negatief uitgevallen, maar Groningen wil geen risico nemen.

Buijs, Fledderus en Marth worden na dit weekend opnieuw getest op het coronavirus. Als ze dan nog steeds niet besmet zijn en er geen gezondheidsklachten optreden, kunnen ze woensdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord weer aanwezig zijn.

Door de absentie van Buijs nemen assistent-trainers Adrie Poldervaart en Alfons Arts de honneurs in Heerenveen waar en heeft Poldervaart de eindverantwoordelijkheid. Coach Sander van Gessel van het elftal onder 21 jaar wordt aan de technische staf toegevoegd.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Buijs een wedstrijd van FC Groningen aan zich voorbij moeten laten gaan. De geboren Zuid-Hollander miste in november de uitwedstrijd tegen Feyenoord vanwege privéomstandigheden.

De wedstrijd tussen nummer zes FC Groningen en nummer negen sc Heerenveen begint zondag om 14.30 uur in het Abe Lenstra Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie