Willem II heeft vrijdag opnieuw een grote nederlaag geleden in de Eredivisie. De dolende Tilburgers gingen vijf dagen na het 5-0-verlies bij Feyenoord op eigen veld met liefst 0-6 onderuit tegen FC Utrecht, dat de grootste uitzege ooit boekte in competitieverband.

In het Koning Willem II Stadion werd snel duidelijk dat er niets te halen viel voor de apathische thuisploeg van trainer Zeljko Petrovic. Binnen negentien minuten was het uit overwegend goed uitgespeelde aanvallen namelijk al 0-3 voor de bezoekers, al kregen ze daar ook veel ruimte voor.

De score werd geopend door verdediger Hidde ter Avest, die in de derde minuut binnentikte op aangeven van Sander van de Streek. Vervolgens was het de beurt aan Van de Streek zelf, die eerst afrondde na een pass van Adam Maher en niet veel later uit de draai scoorde.

Het ongeïnspireerde Willem II zag hoe het goed combinerende FC Utrecht na rust verder afstand nam via Bart Ramselaar, Gyrano Kerk (intikkers) en Mark van der Maarel (fraaie afronding met buitenkant rechts), en mocht blij zijn dat het daarbij bleef. Zo raakten Kerk en Ramselaar nog de paal.

De situatie wordt steeds zorgelijker voor Willem II. De 'Tricolores', die het vorige seizoen nog afsloten op een knappe vijfde plaats, wonnen pas drie keer en staan met dertien punten uit 22 wedstrijden voorlaatste. Woensdag wacht een belangrijk duel met concurrent ADO Den Haag.

FC Utrecht heeft de smaak daarentegen te pakken. De ploeg van coach René Hake won vijf van de laatste zes wedstrijden en is de nummer zeven van Nederland. In de volgende speelronde komt hekkensluiter FC Emmen naar Stadion Galgenwaard.

Het beeld van de wedstrijd: Willem II'ers kijken toe hoe FC Utrecht weer een doelpunt maakt.

Het beeld van de wedstrijd: Willem II'ers kijken toe hoe FC Utrecht weer een doelpunt maakt.
Het beeld van de wedstrijd: Willem II'ers kijken toe hoe FC Utrecht weer een doelpunt maakt.
Foto: Pro Shots

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie