SC Cambuur heeft vrijdag puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper kwam ondanks een jubileumtreffer van topscorer Robert Mühren niet verder dan een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Jong Ajax. Iets later op de avond won NAC Breda met 2-3 van FC Dordrecht.

Jong Ajax nam op het eigen Sportpark De Toekomst na twintig minuten de leiding tegen Cambuur door een doelpunt van Naci Ünüvar. Vroeg in de tweede helft tekende spits Mühren voor de fraaie gelijkmaker, maar daar bleef het bij.

Het doelpunt van de 31-jarige Mühren is bijzonder, want het was al zijn vijftigste in 52 officiële wedstrijden voor Cambuur. Hij bracht zijn seizoenstotaal op 24, waarmee hij met afstand topscorer van de Keuken Kampioen Divisie is.

Ondanks de misstap in Amsterdam is er nog weinig aan de hand voor Cambuur, dat na 24 speelrondes een voorsprong van vier punten op nummer twee De Graafschap heeft. Almere City geeft als nummer drie zeven punten toe, maar heeft nog een wedstrijd tegoed en speelt zaterdag.

NAC beleefde een droomstart in Dordrecht, want binnen tien minuten was het al 0-2 dankzij twee goals van Kaj de Rooij. Dordrecht kwam terug via Dehninio Muringen en Nikolas Agradiotis, maar met de slotfase in zicht stelde Manchester City-huurling Lewis Fiorini de zege veilig voor NAC. De Brabanders hebben als nummer vier net zoveel punten als Almere City.

Verder boekte Roda JC een late 1-2-zege op Helmond Sport dankzij een treffer van Feyenoord-huurling Dylan Vente, gaf Telstar de overwinning in de slotseconden weg tegen FC Eindhoven (1-1) en eindigde Jong PSV-Den Bosch in 1-0.

Lewis Fiorini viert zijn winnende treffer namens NAC Breda tegen FC Dordrecht.

Lewis Fiorini viert zijn winnende treffer namens NAC Breda tegen FC Dordrecht.
Lewis Fiorini viert zijn winnende treffer namens NAC Breda tegen FC Dordrecht.
Foto: Pro Shots

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie