Heracles Almelo heeft Silvester van der Water vrijdag toestemming gegeven om een transfer af te ronden. De aanvaller ontbreekt daardoor in de selectie voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondag.

"Silvester zit niet bij de wedstrijdselectie, hij krijgt de tijd en de ruimte om een transfer af te ronden. De rest van de selectie is op dit moment fit", zegt Heracles-trainer Frank Wormuth vrijdag.

Van der Water wordt al langere tijd in verband gebracht met een transfer naar het Amerikaanse Orlando City SC. Volgens Tubantia is de vleugelaanvaller nu daadwerkelijk op weg naar de club uit de staat Florida.

Vorige week versterkte Orlando zich al met Alexandre Pato. De 31-jarige Braziliaan speelde tussen 2007 en 2013 voor AC Milan. Met de Portugees Nani (onder meer ex-Manchester United) heeft de club nog een voormalige topspeler in de gelederen.

Van der Water kreeg eerder boete van Heracles

Begin dit seizoen weigerde de 24-jarige Van der Water mee te spelen bij Heracles in de wedstrijd tegen Willem II, omdat de club hem niet naar Orlando wilde laten vertrekken. De Almelose club gaf de speler de maximale boete en zette hem tijdelijk uit de selectie.

Het nieuwe seizoen in de MLS begint in het eerste weekend van april. De clubs beginnen binnenkort aan de voorbereiding.

Behalve Van der Water mist Heracles ook de geschorste linksback Giacomo Quagliata in Waalwijk. RKC-Heracles begint zondag om 12.15 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie