Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen tegen België in de aanloop naar de Olympische Spelen.

  • Oranjevrouwen
  • Oefenwedstrijd
  • Uitslag:
  • België-Nederland 1-6
donderdag 18 februari om 20:57
Hiermee sluiten we dit liveblog. Komende woensdag komen de Oranjevrouwen weer in actie, dan wacht Duitsland (de nummer twee van de wereld) in een oefenduel.
donderdag 18 februari om 20:56
Afgelopen! Oranje wint ondanks tal van gemiste kansen met ruime cijfers van België. De ploeg van Sarina Wiegman domineert (63 procent balbezit) en zet de dominantie vooral in de tweede helft om in doelpunten. Uiteindelijk komen er zes verschillende doelpuntenmakers namens Oranje op het scorebord.
donderdag 18 februari om 20:55
90' Er komen nog twee minuten bij in Brussel!
donderdag 18 februari om 20:53
90' GOAL Oranje! 1-6

Ook invaller Renate Jansen komt op het scorebord! Oranje kent in deze wedstrijd zes verschillende doelpuntenmakers.
donderdag 18 februari om 20:44
81' GOAL Oranje! 1-5

Wat een wereldgoal van Daniëlle van de Donk! Invaller Pelova legt de bal bij de eerste paal, waar de aanvallende middenvelder op fantastische wijze de bal achter het standbeen langs binnen tikt.
donderdag 18 februari om 20:36
72' De Oranjevrouwen vragen om een strafschop, maar de Duitse Karoline Wacker wuift de situatie weg. De bal raakte na een kopbal van Miedema wel degelijk een Belgische hand.
donderdag 18 februari om 20:32
Sarina Wiegman zal ongetwijfeld tevreden op de bank zitten in het Koning Boudewijn Stadion. Oranje leidt met nog twintig minuten op de klok met 1-4.
donderdag 18 februari om 20:31
67' GOAL Oranje! 1-4

Het gaat opeens hard met de doelpunten in Brussel! Lieke Martens krijgt de ruimte en schiet de bal buiten het bereik van de keeper binnen: 1-4.
donderdag 18 februari om 20:30
Het laatste balcontact van Stefanie van der Gragt was doeltreffend. Ze wordt vrijwel direct na haar doelpunt vervangen door Kika van Es.
donderdag 18 februari om 20:28
64' GOAL Oranje! 1-3

Nederland scoort vrijwel direct na de aansluitingstreffer van België. Stefanie van der Gragt torent boven iedereen uit en kopt de hoekschop van Merel van Dongen binnen.
donderdag 18 februari om 20:25
62' GOAL België! 1-2

Oranje verzuimt meerdere malen om de voorsprong te vergroten en België scoort bij de eerste beste mogelijkheid meteen. Marie Minnaert tikt een lage vorozet bij de tweede paal binnen.
donderdag 18 februari om 20:24
61' Nouwen kan de hoekschop van Spitse verlengen tot de tweede paal, waar Van der Gragt maar net te laat komt om binnen te tikken.
donderdag 18 februari om 20:22
Reden tot lachen voor Jill Roord. Net miste ze nog van dichtbij, maar enkele minuten later is het wel raak: 0-2.
donderdag 18 februari om 20:18
55' GOAL Oranje! 0-2

Deze kans is wel besteed aan Jill Roord! Ze staat bij de tweede paal om een rebound na een schot van Martens  met succes binnen te tikken.
donderdag 18 februari om 20:18
54' Weer moet de Belgische doelvrouw Odeurs in actie komen, maar dit keer helpt ze opvallend genoeg redding op een bal van een landgenoot.
donderdag 18 februari om 20:16
50' De Belgische ploeg lijkt wat meer risico te nemen, waardoor er voor Oranje ruimte ligt om te counteren. Het ontbreekt alleen aan zorgvuldigheid en dus blijft het nog even 0-1.
donderdag 18 februari om 20:10
46' Oef, het is knapper om deze kans te missen dan te raken! Jill Roord krijgt de bal op aangeven van Daniëlle van de Donk zo voor het inschieten, maar de aanvallende middenvelder schiet voorlangs.
donderdag 18 februari om 20:07
Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in Brussel. Kan Nederland ook in de tweede helft domineren tegen België?
donderdag 18 februari om 19:53
De belangrijkste statistieken van de eerste helft:

  • België-Nederland
  • Stand: 0-1
  • Schoten: 3-6
  • Schoten op doel: 2-3
  • Balbezit: 24 procent-76 procent
donderdag 18 februari om 19:50
Rust! De Oranjevrouwen zoeken de kleedkamers op met een 0-1-voorsprong op België. Vivianne Miedema maakte het enige doelpunt tot nu toe.
donderdag 18 februari om 19:48
45' Er komen nog minimaal drie minuten aan extra tijd bij in de eerste helft. Het spel heeft bij het repareren van het net en bij de blessurebehandeling van Philtjens even stil gelegen.
donderdag 18 februari om 19:46
44' Dit keer neemt Spitse de vrije trap zelf en ze komt duidelijk dichterbij dan Van Dongen zojuist. Het harde schot gaat maar net voorlangs aan het doel van Odeurs.
donderdag 18 februari om 19:43
40' Lat Nederland! Miedema neemt de bal uitstekend mee, maar verzuimt Oranje op een grotere voorsprong te schieten. De spits mikt te hoog, waarna de bal via de bovenkant van de lat over gaat.
donderdag 18 februari om 19:42
39' Laura Deloose met een hard schot van afstand, die op knappe wijze tot corner wordt verwerkt door Van Veenendaal. De daaropvolgende hoekschop wordt relatief eenvoudig verdedigd.
donderdag 18 februari om 19:40
Wie anders dan Vivianne Miedema schiet Oranje op voorsprong tegen België. De spits is na de 0-1 het middelpunt van de feestvreugde.
donderdag 18 februari om 19:36
34' GOAL Oranje! 0-1

Daar is doelpunt nummer 71 van Miedema in Oranje! De spits schiet de bal in eerste instantie nog tegen een Belgische verdediger, maar in tweede instantie is het alsnog raak.
donderdag 18 februari om 19:35
Vivianne Miedema, met zeventig doelpunten topscorer allertijden van Oranje, was met haar kopbal op de lat al dichtbij de openingstreffer. Verder is de spits van Oranje nog weinig in stelling gebracht.
donderdag 18 februari om 19:32
29' Sherida Spitse komt wat te laat bij Philtjens, die vervolgens op het natte gras blijft liggen. Dat doe je niet voor je plezier, dus ze heeft duidelijk last.
donderdag 18 februari om 19:27
25' Lat België! Nu raakt België via Davina Philtjens het aluminium. De 31-jarige linksback duikt rond de rand van het strafschopgebied op en schiet de bal hard tegen de lat.
donderdag 18 februari om 19:26
24' Normaal neemt Sherida Spitse de vrije trappen, maar nu mag Merel Van Dongen het proberen. Het schot van de verdediger strandt in de Belgische muur.
donderdag 18 februari om 19:24
Lieke Martens is in de openingsfase veruit de meest bedrijvige speler van Nederland. Ze maakt het leven van rechtsback Deloose geregeld zuur.
donderdag 18 februari om 19:16
13' Goed, er is een tie-wrap gevonden om het net weer te maken. De bal rolt weer in Brussel, waar Nederland tot nu toe dicteert.
donderdag 18 februari om 19:14
11' Lat Nederland! De hoekschop van Spitse komt perfect op het hoofd van Miedema, die het Odeurs met de kopbal bijzonder lastig maakt. De Belgische doelvrouw houdt haar doel wel schoon, maar maakt daarbij wel het net kapot.
donderdag 18 februari om 19:10
7' Wullaert ontsnapt in eerste instantie aan de Nederlandse verdediging en lijkt zo op Van Veenendaal af te kunnen. Op het allerlaatste moment is daar toch de ingreep van Nouwen, die echte dreiging voorkomt. Overigens werd de Belgische aanvaller even later ook teruggevlagd wegens buitenspel.
donderdag 18 februari om 19:07
3' Het eerste grote gevaar komt van Jill Roord, die haar tegenstander van zich afschudt en vervolgens het doel van Odeurs onder schot neemt. De 23-jarige doelvrouw van Anderlecht zit er goed bij en verwerkt de bal naar de zijkant.
donderdag 18 februari om 19:04
2' Martens probeert langs België-rechtsback Deloose te komen, maar de verdediger gaat niet opzij. Vervolgens komen beiden met elkaar in botsing en vooral Deloose heeft daar last van.
donderdag 18 februari om 19:02
Aftrap! De bal rolt in Brussel, wat kan Nederland laten zien in dit oefenduel met de Zuiderburen?
donderdag 18 februari om 18:58
Het Wilhelmus klinkt door de speakers van het Koning Boudewijn Stadion, nog enkele minuten tot de aftrap.
donderdag 18 februari om 18:49
Nog even terug naar 24 juli 2017, toen de Oranjevrouwen met 2-1 te sterk waren voor België. Sherida Spitse opende de score in de 27e minuut vanaf de strafschopstip, waarna Tessa Wullaert na rust gelijk maakte. Een kwartier voor tijd maakte Lieke Martens de winnende treffer.
donderdag 18 februari om 18:25
Opstelling! We zien bij de Oranjevrouwen drie wijzigingen ten opzichte van het laatste oefenduel tegen de Verenigde Staten (0-2-nederlaag). Toen vormden Dominique Janssen en Aniek Nouwen het centrale duo, terwijl Nouwen nu naast Stefanie van der Gragt staat. Vivianne Miedema is weer terug, waardoor Jill Roord naar de rechterflank gaat. Tussendoor speelde Oranje ook nog tegen Kosovo, maar dat deed het in een uiterst aanvallende opstelling (3-3-4).

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal; Wilms, Van der Gragt, Nouwen, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Roord, Miedema, Martens.