Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de kwartfinales van het TOTO KNVB Beker-toernooi. Veel plezier! 

  • TOTO KNVB Beker
  • Uitslagen:
  • Heerenveen-Feyenoord 4-3
  • NEC-VVV 1-2
woensdag 17 februari om 19:56
Fer: 'Grote stilte in de kleedkamer' 
Leroy Fer is duidelijk na de nederlaag van Feyenoord op Heerenveen. "Het was een van de belangrijkste doelen om de bekert e winnen en dan is dit een flinke teleurstelling", zegt Fer voor de camera van ESPN. "Er was een grote stilte in de kleedkamer, waar iedereen ook beseft dat we de goals te makkelijk weggeven. Ook met tien man mag dat niet."
woensdag 17 februari om 19:50
Siem de Jong: 'De hoop was een beetje weg'
Dankzij drie doelpunten in de laatste tien minuten gaat sc Heerenveen ten koste van Feyenoord naar de halve finales van het bekertoernooi. "We kwamen slecht uit de kleedkamer, waarna we binnen enorm korte tijd 1-3 achter stonden. De hoop wat toen wel een beetje weg", geeft De Jong toe voor de camera van ESPN. "Ik heb echt vijf totaal verschillende gevoelens gehad tijdens deze wedstrijd en in de slotfase viel alles opeens goed."
woensdag 17 februari om 19:38
Afgelopen! Na een knotsgekke slotfase wordt Feyenoord door Heerenveen uitgeschakeld in de kwartfinale van het bekertoernooi. De Friezen winnen dankzij drie doelpunten in de laatste tien minuten en nemen het in de halve finale op tegen Ajax.
woensdag 17 februari om 19:35
90' Er komen nog vijf minuten bij in deze knotsgekke tweede helft.
woensdag 17 februari om 19:31
89' GOAL Heerenveen! 4-3

Wat gebeurt er allemaal in het Abe Lenstra Stadion? Heerenveen gaat meteen vol voor de overwinning en de 4-3 valt ook vrijwel bij de eerste kans. Benjamin Nygren is niet zelfzuchtig en laat Siem de Jong van dichtbij binnen koppen.
woensdag 17 februari om 19:31
87' Nee, de VAR ziet geen overtreding in de actie van Henk Veerman, die Nick Marsman licht aanraakte. Het staat weer gelijk in het Abe Lenstra stadion!
woensdag 17 februari om 19:28
86' GOAL Heerenveen! 3-3

Nick Marsman zit mis bij een hoge bal van De Jong, waarna de bal zo in het doel valt. De Feyenoord-doelman werd wel licht gehinderd, dus het is even afwachten of de VAR geen overtreding heeft geconstateerd.
woensdag 17 februari om 19:28
85' Nick Marsman ziet de bal goed aankomen en kan redding brengen op het schot van Schöne. De Feyenoord-doelman kan rekenen op applaus van Steven Berghuis, die inmiddels een plekje op de tribune heeft gevonden.
woensdag 17 februari om 19:27
84' Een forse overtreding van Leroy Fer, waarna Heerenveen van een meter of twintig aan mag leggen voor een vrije trap. Invaller Lasse Schöne lijkt de bal wel te willen nemen.
woensdag 17 februari om 19:23
81' GOAL Heerenveen! 2-3

Henk Veerman vindt de linkerpaal, maar daarna is het een koud kunstje voor Benjamin Nygren om de bal van dichtbij binnen te tikken. Lukt het Heerenveen nog om er een verlenging uit te slepen?
woensdag 17 februari om 19:21
79' Twee wissels bij Feyenoord: Ridgeciano Haps voor Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen voor Bryan Linssen.
woensdag 17 februari om 19:19
77' Een voorzet van Henk Veerman komt bij de tweede paal, waar Mitchell van Bergen staat te wachten. De buitenspeler neemt de bal in één keer op de pantoffel, maar vindt het zijnet.
woensdag 17 februari om 19:18
Feyenoord is hard op weg naar de halve finales, waar Ajax staat te wachten. Steven Berghuis zal die wedstrijd na zijn rode kaart aan zich voorbij moeten laten gaan.
woensdag 17 februari om 19:16
70' Na de rode kaart van Berghuis gunt Feyenoord het balbezit aan Heerenveen, maar de Friezen komen nog niet echt tot kansen op de aansluitingstreffer.
woensdag 17 februari om 19:08
66' Rood Feyenoord! Oef, aanvoerder Steven Berghuis krijgt na een overtreding op Rami Kaib zijn tweede gele kaart en dus moet Feyenoord met tien man verder. Als de Rotterdammers de voorsprong vast weten te houden, mist Dick Advocaat zijn aanvoerder in de halve finale tegen Ajax.
woensdag 17 februari om 19:07
De feestvreugde bij Feyenoord na de 1-3, die werd binnen gekopt door Lutsharel Geertruida. De rechtsback staat dit seizoen al op een totaal van zeven doelpunten.
woensdag 17 februari om 19:06
61' GOAL Feyenoord! 1-3

Het gaat ineens hard in het Abe Lenstra Stadion! Geertruida verdubbelt de marge tegen sc Heerenveen met een rake kopbal en dus lijken de Rotterdammers hard op weg naar de halve finale van het bekertoernooi.
woensdag 17 februari om 19:02
57' GOAL Feyenoord! 1-2

Na de mogelijkheden voor Heerenveen om op voorsprong te komen, is het Feyenoord dat in de tegenaanval scoort. Steven Berghuis schiet de bal tergend langzaam achter Erwin Mulder.
woensdag 17 februari om 19:01
De gemiste strafschop van Joey Veerman in beeld.
woensdag 17 februari om 19:01
53' Volgens de grensrechter moet de strafschop worden overgenomen, vermoedelijk omdat Botteghin te vroeg in het strafschopgebied was gelopen. De VAR grijpt alleen in en geeft aan dat er hiervoor geen reden is. De Rotterdammers kunnen opgelucht ademhalen.
woensdag 17 februari om 18:57
53' Strafschop Heerenveen gemist! Nick Marsman maakt zijn fout in eerste instantie goed door de bal van Joey Veerman te stoppen, maar in de rebound lijkt de doelman alsnog gepasseerd. Tot zijn opluchting is Eric Botteghin ondertussen al weer terug, om de rebound van Henk Veerman van de lijn te houden.
woensdag 17 februari om 18:54
52' Penalty Heerenveen! Nick Marsman komt enorm wild uit zijn doel, terwijl het eigenlijk haast niet meer nodig is. Hij vloert Jan Paul van Hecke, die de bal al had gemist en dus krijgt Heerenveen een strafschop.
woensdag 17 februari om 18:50
Bryan Linssen lijkt zich goed te voelen in de wedstrijden tegen Heerenveen. Eerder dit seizoen maakte hij in De Kuip een Hattrick en ook nu heeft hij zijn doelpunt tegen de Friezen te pakken.
woensdag 17 februari om 18:49
47' GOAL Feyenoord! 1-1

Dick Advocaat kan meteen na rust opspringen van enthousiasme. De trainer ziet dat Jens Toornstra de bal tegen Bryan Linssen schiet, die de bal op onorthodoxe wijze met zijn buik over de lijn krijgt.
woensdag 17 februari om 18:48
Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in het Abe Lenstra Stadion, waar Feyenoord tegen een 1-0-achterstand aankijkt.
woensdag 17 februari om 18:35
De belangrijkste statistieken van de eerste helft:

  • Heerenveen-Feyenoord
  • Stand: 1-0
  • Schoten: 2-5
  • Schoten op doel: 1-1
  • Balbezit: 52 procent-48 procent
woensdag 17 februari om 18:32
Rust! Sc Heerenveen gaat dankzij een doelpunt van Rami Kaib met een 1-0-voorsprong de rust in tegen Feyenoord. Na het openingsdoelpunt van de Zweed nam Feyenoord het initiatief in handen, maar Heerenveen-doelman Erwin Mulder hoefde nog geen doelpunt toe te staan.
woensdag 17 februari om 18:29
44' Goal sc Heerenveen afgekeurd! Geertruida levert de bal zo in op het middenveld, waarna Joey Veerman zijn naamgenoot Henk Veerman in stelling brengt. De spits schuift de bal rustig binnen, maar zijn doelpunt wordt wegens buitenspel door de VAR geannuleerd.
woensdag 17 februari om 18:26
De lichaamshouding van Steven Berghuis verraadt veel over de eerste helft in het Abe Lenstra Stadion. De Rotterdammers staan met 1-0 achter en misten een paar behoorlijke kansen op de gelijkmaker.
woensdag 17 februari om 18:22
37' Sinisterra haalt de achterlijn en geeft haaks voor richting Linssen. De gelegenheidsspits maait over de bal, waarna Steven Berghuis en Mark Diemers elkaar in de weg lopen.
woensdag 17 februari om 18:19
31' Weer wordt Feyenoord door de lucht gevaarlijk. Eric Botteghin probeert een voorzet van Jens Toornstra binnen te koppen, maar zijn poging gaat voorlangs aan het doel van Erwin Mulder.
woensdag 17 februari om 18:16
29' De eerste gele kaart van het duel tussen Heerenveen en Feyenoord komt op naam van Steven Berghuis. De aanvoerder vloert Joey Veerman en lijkt direct daarna te beseffen dat dit een gele kaart waard was.
woensdag 17 februari om 18:12
Afgelopen! VVV schudt NEC in de verlenging van zich af en mag zich voor het eerst sinds seizoen 1987/1988 opmaken voor de halve finales van het bekertoernooi. In de verlenging is de 21-jarige debutant Meritan Shabani de matchwinner.
woensdag 17 februari om 18:10
22' Het eerste echte Rotterdamse gevaar komt van het hoofd van Leroy Fer. De middenvelder krijgt de kans om een voorzet binnen te knikken, maar zijn poging gaat net naast de linkerpaal.
woensdag 17 februari om 18:09
120' Giakoumakis versiert een ingooi bij de cornervlag, waarna VVV wat tijd kan winnen. NEC heeft nog twee minuten om iets aan de achterstand te doen.
woensdag 17 februari om 18:08
De man van de assist (Mitchell van Bergen) en de doelpuntenmaker (Rami Kaib) vieren de 1-0 tegen Feyenoord. De 23-jarige Kaib maakte zijn eerste treffer in het shirt van Heerenveen.
woensdag 17 februari om 18:05
115' Lukt het NEC nog om een penaltyreeks te forceren tegen VVV? De ploeg van Rogier Meijer moet het niet meer van goed voetbal hebben en pompt de bal het strafschopgebied van VVV in.
woensdag 17 februari om 18:00
15' GOAL Heerenveen! 1-0

Mitchell van Bergen legt de bal achter de Rotterdamse verdediging, waar linksback Rami Kaib opduikt. De 23-jarige Zweed twijfelt geen moment en schiet de bal via de paal hard binnen.
woensdag 17 februari om 17:59
Enkele weken geleden was Heerenveen nog met 3-0 te sterk voor Feyenoord. De Rotterdammers kregen toen vooral geen grip op Joey Veerman, die hier aan de bal is.
woensdag 17 februari om 17:56
8' Senesi troeft Halilovic op het middenveld af, maar hij doet dit op onreglementaire wijze, zo oordeelt Siemen Mulder. De middenvelder van Heerenveen moet vervolgens worden behandeld aan zijn schouder.
woensdag 17 februari om 17:52
NEC-trainer Rogier Meijer probeert zijn ploeg nog wat moed in te spreken. Kan NEC in de tweede helft van de verlenging weer naast VVV komen?
woensdag 17 februari om 17:49
105' GOAL VVV-Venlo! 1-2

VVV-debutant Meritan Shabani schiet VVV vlak voor de rust van de verlenging op voorsprong. De 21-jarige Duitser verrast NEC-doelman Branderhorst met een schot in de korte hoek.
woensdag 17 februari om 17:48
103' NEC-aanvaller Janga ontsnapt aan de Venlose verdediging, waarna Gelmi aan de noodrem trekt. Hij heeft mazzel dat de overtreding aan de zijkant van het veld wordt gemaakt, anders had hij ook zomaar rood kunnen krijgen.
woensdag 17 februari om 17:45
Aftrap! De bal rolt in Heerenveen, waar de Friezen met Feyenoord strijden om een plek bij de laatste vier. Wie neemt het in de halve finale op tegen Ajax?