ADO Den Haag moet het nog weken zonder Daryl Janmaat stellen. De aanvoerder van de club uit de hofstad is voorlopig nog niet verlost van een knieblessure die hem al een tijdje aan de kant houdt.

Janmaat, die tijdens de winterse transferperiode na 12,5 jaar terugkeerde bij ADO, moest de laatste zes duels al toekijken wegens zijn kwetsuur. Uit een kijkoperatie is woensdag gebleken dat de rechtsback nog weken uit de roulatie is.

Bij zijn terugkeer in Den Haag kreeg Janmaat direct de aanvoerdersband van trainer Ruud Brood. De 34-voudig international van Oranje kwam in actie tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo, maar daarna speelde zijn knie hem parten.

De ervaren Janmaat (31), die na zijn eerste ADO-periode voor sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford speelde, is een van de negen versterkingen die deze winter naar Den Haag werden gehaald.

ADO legde ook bekende namen als Gianni Zuiverloon, Marko Vejinovic, Nasser El Khayati en Youness Mokhtar vast en hoopt met de versterkte selectie aan degradatie te ontkomen. Momenteel staat de residentieclub voorlaatste in de Eredivisie.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag, wanneer een uitduel met Fortuna Sittard op het programma staat. Fortuna staat na 22 speelrondes knap tiende.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie