Lieke Martens is dinsdag met FC Barcelona bij de loting voor de achtste finales van de Champions League voor vrouwen gekoppeld aan het Deense Fortuna Hjørring. Merel van Dongen neemt het met Atlético Madrid op tegen Chelsea.

Barcelona is een van de acht geplaatste clubs en ontliep onder meer VfL Wolfsburg, de verliezend finalist van vorig jaar. De regerend landskampioen van Spanje schakelde in de eerste ronde van het toernooi PSV uit.

Naast Martens en Van Dongen zijn Oranje-internationals Shanice van de Sanden en Dominique Janssen namens VfL Wolfsburg nog in de race om de Champions League-titel. Zij nemen het op tegen LSK Vinner, de zevenvoudig kampioen van Noorwegen.

Lineth Beerensteyn, die met Bayern München eerder Ajax uitschakelde, werd bij de loting voor het tweede seizoen op rij gekoppeld aan BIIK-Kazygurt. De Duitse topclub was vorig seizoen nog te sterk voor de Kazachse club.

Olympique Lyon won de Champions League vorig seizoen voor de zevende keer.

Olympique Lyon won de Champions League vorig seizoen voor de zevende keer.
Olympique Lyon won de Champions League vorig seizoen voor de zevende keer.
Foto: Pro Shots

Lyon won Champions League vorig seizoen

Fiorentina-middenvelder Tessel Middag strijdt met haar oude ploeg Manchester City om een plek bij de laatste acht. De 44-voudig international, die de laatste jaren niet meer tot de selectie van de Oranjevrouwen behoort, speelde tussen 2016 en 2018 voor de Engelsen.

De speeldata voor de heenwedstrijden van de achtste finales zijn 3 en 4 maart en de returns zijn op 10 en 11 maart. De eindstrijd staat gepland op 16 mei in het Ullevi-stadion in het Zweedse Göteborg.

Olympique Lyon won de belangrijkste Europese clubprijs vorig seizoen voor het vijfde jaar op rij door eind augustus in de finale met 3-1 af te rekenen met Wolfsburg.

Volledige loting achtste finales CL

  • VfL Wolfsburg-LSK Kvinner
  • FC Barcelona-Fortuna Hjørring
  • FC Rosengard-Sankt Pölten
  • BIIK-Kazygurt-Bayern München
  • Manchester City-Fiorentina
  • Sparta Praag-Paris Saint-Germain
  • Olympique Lyon-Brøndby
  • Chelsea-Atlético Madrid