NAC Breda heeft vrijdagavond een 2-1-overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Eindhoven. De Bredanaars kwamen in het Rat Verlegh Stadion terug van een achterstand, waarna Anco Jansen zijn debuut maakte.

Door een goal van Brian De Keersmaecker stond FC Eindhoven al na drie minuten verrassend met 0-1 voor, maar een kwartier later was het weer gelijk. De Schot Lewis Fiorini schoot van grote afstand raak.

In de 33e minuut zorgde Lex Immers voor de winnende treffer van de avond. De routinier van NAC schoot in de korte hoek de 2-1 binnen.

Negen minuten voor tijd kwam Jansen, die onlangs overkwam van FC Emmen, als invaller in het veld bij NAC en ook Feyenoord-huurling Marouan Azarkan maakte zijn eerste minuten voor de ploeg van trainer Maurice Steijn.

Overigens had NAC geluk dat het de wedstrijd met elf spelers kon afmaken, want aanvoerder Thom Haye maakte met een harde overtreding een einde aan een aanval van FC Eindhoven. Scheidsrechter Ingmar Oostrom hield het bij geel.

Door de overwinning heeft NAC nog altijd niet verloren in 2021, al werd wel al drie keer gelijkgespeeld. De ploeg van Steijn staat op de vierde plaats, met negen punten achterstand op koploper SC Cambuur, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Anco Jansen voor het eerst in het shirt van NAC Breda.

Anco Jansen voor het eerst in het shirt van NAC Breda.
Anco Jansen voor het eerst in het shirt van NAC Breda.
Foto: Pro Shots

Jong AZ te sterk voor Jong FC Utrecht

In totaal stonden vrijdag vier wedstrijden op het programma, maar Jong PSV-Helmond Sport en Almere City-FC Volendam werden afgelast. In de lagere regionen ging Jong AZ-Jong FC Utrecht wel door en de Alkmaarders wonnen met 3-2.

Kenzo Goudmijn maakte twaalf minuten voor tijd het winnende doelpunt. Ook Hakon Evjen en Mohamed Taabouni scoorden voor Jong AZ. Beide treffers van Jong Utrecht kwamen op naam van Jeredy Hilterman, die de 0-1 uit een strafschop maakte.

Door de overwinning klom Jong AZ van de achttiende naar de zestiende plaats. Jong Utrecht staat een plek hoger.

Jeredy Hilterman scoort uit een strafschop.

Jeredy Hilterman scoort uit een strafschop.
Jeredy Hilterman scoort uit een strafschop.
Foto: Pro Shots

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie