De KNVB heeft zaterdag alle vier de Eredivisie-wedstrijden van zondag afgelast vanwege het winterweer in Nederland. Het KNMI kondigde eerder op de dag al code rood af voor zondag.

De wedstrijden die zondag niet doorgaan zijn Ajax-FC Utrecht, FC Groningen-Feyenoord, Willem II-ADO Den Haag en VVV-Venlo-Sparta Rotterdam.

Zeker bij Ajax-FC Utrecht lijkt het door het dak op de Johan Cruijff ArenA wel mogelijk om te spelen, maar de KNVB houdt er ook rekening mee dat spelers en media niet op een veilige manier naar het stadion kunnen komen. Rijkswaterstaat adviseert mensen vanaf zaterdagavond niet de weg op te gaan.

De KNVB heeft geleerd van de situatie op 10 december 2017, toen hevige sneeuwval veel wegen onbegaanbaar maakte. Op het laatste moment werden FC Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse afgelast. Heel wat supporters waren toen al naar de stadions geglibberd.

De topper tussen Ajax en PSV ging wel door onder het gesloten dak van de ArenA, maar veel fans slaagden er niet eens in Amsterdam te bereiken.

Competitiemanager wacht 'flinke puzzel'

Er zijn nog geen nieuwe data gepland voor de afgelaste duels. De KNVB schrijft dat dat op korte termijn zal gebeuren. Naast de Eredivisie-wedstrijden gaan zondag ook de twee duels in de Keuken Kampioen Divisie (Helmond Sport-Almere City en Telstar-NAC Breda) niet door.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, zegt dat het een "flinke puzzel" wordt om de wedstrijden in te halen. "Maar er zijn nog mogelijkheden op dagen als er in de Champions League, Europa League of KNVB-beker wordt gespeeld", aldus Bluyssen.

"Als onze duels maar een half uur voor aanvang van de Champions League of Europa League zijn afgelopen. Verder is er in de derde week van april nog midweeks ruimte."