Feyenoord moet het de komende weken zonder assistent-trainer Cor Pot stellen. De 69-jarige coach is geveld door een dubbele longembolie, meldt de Rotterdamse club donderdag op zijn website.

Volgens Feyenoord voelde Pot zich de laatste weken al niet goed. Hij heeft last van kortademigheid en zette zijn auto onlangs langs de kant van de weg toen daar pijn op de borst bij kwam. Clubarts Casper van Eijck verzocht hem een bezoek aan de spoedeisende hulp te brengen.

"Er volgden allerlei tests, maar ik mocht naar huis", vertelt Pot op de website van Feyenoord. "De volgende dag volgden nog meer tests en bleek dat ik een dubbele longembolie had. Daar ben ik wel heel erg van geschrokken."

"Casper zegt zelfs dat ik erg veel geluk heb gehad. Door trombose in mijn been is een bloedpropje naar mijn longen gegaan en dat heeft zich daar aan beide kanten vermenigvuldigd. Door daadkrachtig handelen van onder anderen Casper is erger voorkomen."

Dick Advocaat en Cor Pot op het trainingsveld van Feyenoord.

Dick Advocaat en Cor Pot op het trainingsveld van Feyenoord.
Dick Advocaat en Cor Pot op het trainingsveld van Feyenoord.
Foto: Pro Shots

'Ik zit nu dus echt in lockdown'

Pot bevindt zich inmiddels weer thuis, maar moet voorlopig rust houden. "Ik mag niet wandelen, niet lopen, niet fietsen, niet autorijden. Ik zit nu dus echt in lockdown. Gelukkig heb ik geen pijn meer, mede dankzij pijnstillers."

Naar verwachting kan de assistent van Dick Advocaat na een maand beginnen met "optrainen". "Hopelijk kan ik na die maand weer terug aan het werk. Dat doe ik alleen als het verantwoord is."

Pot is sinds de aanstelling van Advocaat bij Feyenoord assistent-trainer in De Kuip. Eerder was hij onder meer bondscoach van Jong Oranje en assistent van Advocaat bij onder meer Sparta Rotterdam en Fenerbahçe.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie