Feyenoord heeft dinsdag overeenstemming bereikt met FC Luzern over de verhuur van Jordy Wehrmann. De 21-jarige middenvelder maakt het seizoen af in Zwitserland.

In Zwitserland is de transfermarkt nog tot en met 15 februari geopend. Nederlandse clubs mochten, net als clubs uit veel andere Europese landen, uiterlijk afgelopen maandag nog nieuwe spelers aantrekken.

Wehrmann kwam dit seizoen tot zeven Eredivisie-duels, waarvan zes als invaller. Zondag mocht hij nog zeven minuten meedoen bij de 3-1-zege op PSV.

Luzern strijdt tegen degradatie uit de hoogste divisie in Zwitserland. De ploeg speelt woensdag thuis tegen Servette zijn eerste duel sinds de winterstop.

Feyenoord verhuurde al meerdere talenten

"Dit is een mooi avontuur voor Jordy", aldus technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord. "Dit seizoen heeft hij al de nodige minuten mogen maken als invaller bij Feyenoord 1 én mee kunnen trainen met de eerste selectie."

"Voor een getalenteerde, hardwerkende middenvelder als Jordy is het echter goed om nog meer wedstrijden te spelen en daarin zijn kwaliteiten te laten gelden. Daar krijgt hij de kans voor in Luzern."

Wehrmann maakte aanvankelijk onderdeel uit van de selectie van Feyenoord onder 21, maar dat team kan door de coronacrisis niet in actie komen. Om die reden verhuurde de Rotterdamse ploeg vorige maand al de talenten Naoufal Bannis (FC Dordrecht), Dylan Vente (Roda JC), Marouan Azarkan (NAC Breda) en Ian Smeulders (Willem II).