Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een boete van 350 euro opgelegd aan een 21-jarige MVV-supporter die in september discriminerende dingen riep naar SC Cambuur-speler Issa Kallon.

Het Openbaar Ministerie besloot de man na strafrechtelijk onderzoek een boete op te leggen voor "discriminerende en beledigende uitlatingen".

Tijdens de wedstrijd op 5 september vorig jaar riep de Limburger racistische teksten naar de voetballer. De man heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

De aanklager betaald voetbal liet eind vorig jaar al weten MVV niet te vervolgen voor de uitingen. "De aanklager heeft geconstateerd dat een supporter van MVV zich mogelijk discriminerend heeft uitgelaten tegenover een speler van SC Cambuur, maar dat MVV dit niet had kunnen voorkomen. Daarnaast heeft MVV volledig meegewerkt aan het tuchtrechtelijk onderzoek", aldus de KNVB.

Algemeen directeur Erik Noor van MVV zei eerder stellig afstand te nemen van alle vormen van racisme. "Dat hoort niet thuis in ons stadion en dat past ook niet bij onze club", aldus Noor.

MVV verloor de bewuste wedstrijd in september overigens met liefst 1-7.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie