Go Ahead Eagles heeft dinsdag met 1-3 verloren van FC Volendam in een Keuken Kampioen Divisie-duel waarbij werd stilgestaan bij het overlijden van het zoontje van Mitchel Michaelis, de reservekeeper van de Deventenaren. Jax Michaelis werd afgelopen juli geboren en leed aan een ernstige stofwisselingsziekte.

De spelers kwamen het veld op in witte shirts met de tekst "Lieve Mitchel en Jenn, we denken aan jullie". Het nummer You'll Never Walk Alone werd gedraaid, gevolgd door een minuut stilte, waarbij de emotie zichtbaar was bij spelers.

Jax overleed maandag. Na zijn geboorte afgelopen zomer bleek dat hij aan een zeer zeldzame stofwisselingsziekte leed, die per jaar hooguit drie kinderen in Nederland treft.

Mitchel Michaelis is dit seizoen achter Jay Gorter tweede keeper bij Go Ahead, dat hem overnam van FC Volendam. Hij kwam in één competitiewedstrijd in actie: op 5 januari op bezoek bij Jong PSV.

'We spelen ook voor Mitchel'

Trainer Kees van Wonderen vertelde maandag dat de verslagenheid groot is bij de spelers van Go Ahead. "De wedstrijd van morgen spelen we niet alleen om een sportief resultaat te behalen, maar ook voor Mitchel", aldus Van Wonderen.

Het lukte Go Ahead dinsdag niet om te winnen van Volendam, dat door een doelpunt van Boy Deul in de veertigste minuut op een 0-1-voorsprong kwam in de Adelaarshorst.

Wout Droste maakte in de 64e minuut gelijk namens de thuisploeg, waarna Volendam door twee goals van Samuele Mulattieri alsnog drie punten pakte. De Italiaan scoorde in de 75e en de 93e minuut.

Ondanks de zege blijft de ploeg van trainer Wim Jonk na 22 speelronden zevende in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer zes Go Ahead is geslonken tot een punt.