Manager Jürgen Klopp verwacht niet dat Vrigil van Dijk dit seizoen nog gaat spelen bij Liverpool. De Nederlands verdediger is herstellende van een zware knieblessure.

Op een persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel met Brighton van woensdag werd Klopp gevraagd of hij Van Dijk bij de UEFA in zou schrijven voor het vervolg van de Champions League.

"Als er ruimte is, zetten we hem op de spelerslijst", antwoordde de Duitser, zonder veel geloof dat de aanvoerder van het Nederlands elftal daadwerkelijk dit seizoen nog aan spelen toekomt.

"Maar we sluiten het ook niet helemaal uit. Daarom zetten we hem er wellicht bij. Er gebeuren soms wonderen, maar tot nu toe heeft nog niemand van de medische staf me verteld dat hij nog zal spelen."

De 29-jarige Van Dijk liep zijn blessure in oktober op bij een wilde charge van Everton-keeper Jordan Pickford. De oud-speler van FC Groningen moest zich laten opereren, werkt sindsdien aan zijn herstel en hoopt het EK van komende zomer - dat in principe op 11 juni begint - te halen.

Twee weken geleden noemde Klopp het herstel van Van Dijk nog bemoedigend. Het Premier League-seizoen eindigt op zondag 23 mei.

Virgil van Dijk toont opnieuw bemoedigende beelden van herstel
31
Virgil van Dijk toont opnieuw bemoedigende beelden van herstel

Bekijk de stand en het programma in de Premier League