Ajax heeft maandagavond de komst van Oussama Idrissi afgerond. De voormalige aanvaller van AZ wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Sevilla. De Amsterdammers hebben geen optie tot koop bedongen.

De 24-jarige Idrissi is bij Ajax waarschijnlijk de tijdelijke opvolger van Quincy Promes, die naar verluidt op het punt staat om naar Spartak Moskou te vertrekken. In Rusland is de transfermarkt in tegenstelling tot in Nederland na maandag nog open.

Idrissi stapte in oktober voor 12 miljoen euro over van AZ naar Sevilla, maar hij kreeg amper speeltijd in Spanje. De zevenvoudig international van Marokko staat pas op drie competitieduels voor de nummer drie van La Liga. Zaterdag zat hij niet in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Eibar (0-2).

De transfer werd in korte tijd afgerond. "Ik had er geen rekening mee gehouden Sevilla te verlaten, maar toen kwam Ajax opeens", zegt Idrissi tegen Ajax TV.

"Ik ben hartstikke blij en vereerd om in dit prachtige stadion te mogen acteren en onderdeel te zijn van deze ploeg. We zijn nog op drie fronten actief en hebben een goede uitgangspositie. Als we de spirit vasthouden, dan weet ik zeker dat er hele mooie maanden aankomen."

De in Bergen op Zoom geboren Idrissi kwam voor FC Groningen en AZ tot 127 duels in de Eredivisie. Daarin was de linksbuiten goed voor 36 doelpunten en 27 assists. Vorig seizoen kwam hij in 42 wedstrijden voor AZ tot zeventien treffers en tien assists.

Promes nog altijd verdachte van steekpartij

Naar verwachting zal Promes Ajax spoedig verruilen voor Spartak Moskou, waarvoor hij al eerder speelde. De club die onlangs voormalig PSV'er Jorrit Hendrix aantrok, zal de 29-jarige aanvaller huren met een optie tot koop. De transfermarkt in Rusland sluit pas medio februari.

Promes is niet aan een sterk seizoen bezig bij Ajax. Bovendien kwam hij buiten het veld in de problemen. Hij bracht enkele nachten in een politiecel door wegens mogelijke betrokkenheid bij een steekincident en is nog altijd verdachte in die zaak.

Ajax maakte vlak voor het verstrijken van de transferdeadline ook nog bekend dat Victor Jensen tijdelijk vertrekt uit Amsterdam. De twintigjarige Deense spelmaker wordt verhuurd aan FC Nordsjaelland uit zijn vaderland.