De aanklager van de Italiaanse voetbalbond FIGC is maandag een onderzoek gestart naar de verbale clash tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku van vorige week dinsdag bij het bekerduel Internazionale-AC Milan (2-1).

AC Milan-aanvaller Ibrahimovic en Inter-spits Lukaku zijn al voor één bekerduel geschorst, maar er kan nog een hogere straf volgen.

"Aanklager Giuseppe Chine heeft vanmorgen een procedure geopend met betrekking tot de verbale botsing tussen de spelers Ibrahimovic en Lukaku tijdens Internazionale-AC Milan", schrijft de FIGC in een verklaring.

"Als onderdeel van het onderzoek heeft de federale aanklager besloten de scheidsrechter Paolo Valeri op te roepen. Hij zal de komende uren worden gevraagd om de sancties die al tijdens de wedstrijd aan de twee spelers zijn opgelegd, te verduidelijken."

Bijna alle spelers bemoeiden zich met het opstootje.

Bijna alle spelers bemoeiden zich met het opstootje.
Bijna alle spelers bemoeiden zich met het opstootje.
Foto: Pro Shots

Ibrahimovic maakte opmerking over moeder Lukaku

Bij het ingaan van de rust ontstond een woordenwisseling tussen Lukaku en Ibrahimovic, waarbij de 39-jarige Zweedse spits onder meer in het Engels zei: "Bel je moeder, doe jullie voodoorituelen, kleine ezel."

De ziedende Lukaku moest vervolgens in bedwang worden gehouden en beledigde Ibrahimovic en diens gezin.

Ibrahimovic verwees met zijn opmerking naar een verhaal uit 2018, toen Everton-eigenaar Farhad Moshiri vertelde dat Lukaku in 2017 besloot weg te gaan bij de club, nadat zijn moeder dat had geadviseerd op basis van een voodooritueel. Lukaku heeft dat verhaal altijd ontkend.

Inter won mede door een goal van Lukaku van Milan en plaatste zich voor de halve finales van de Coppa Italia. Ibrahimovic kreeg rood in de tweede helft.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de confrontatie tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, waarbij duidelijk is te horen wat ze tegen elkaar zeggen.