FC Den Bosch heeft dankzij Jizz Hornkamp een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij vier goals van de aanvaller in de tweede helft eindigde het spektakelstuk in Rotterdam in 4-4. Roda JC haalde met 0-5 uit bij hekkensluiter FC Dordrecht.

Excelsior leek tegen laagvlieger Den Bosch op weg naar een eenvoudige overwinning. Door twee goals van Reuven Niemeijer stond het halverwege 2-0. De assist bij de tweede goal kwam van Ahmad Mendes Moreira, die eind 2019 bij een wedstrijd tussen beide clubs van het veld stapte nadat hij racistisch was bejegend door een deel van het Bossche publiek.

Vroeg in de tweede helft dacht Joël Zwarts met de 3-0 de wedstrijd in het slot te gooien, maar daarna begon Den Bosch dankzij Hornkamp aan een indrukwekkende comeback. Tussen de 52e en 55e minuut bracht hij, mede dankzij een benutte strafschop, de achterstand terug tot 3-2.

Luigi Bruins gaf Excelsior een kwartier voor tijd, eveneens vanaf de stip, opnieuw een marge van twee doelpunten, maar ook dat bleek niet voldoende. Hornkamp maakte drie minuten later de aansluitingstreffer en tekende vlak voor tijd ook voor de gelijkmaker.

Robin van der Meer maakte het laatste fluitsignaal van het spektakelstuk niet mee. De linksback van Excelsior kreeg in blessuretijd direct rood voor het landen op het been van Rik Mulders.

FC Den Bosch blijft ondanks het gelijkspel voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie en heeft al achttien duels op rij niet gewonnen. Excelsior staat op de twaalfde plaats in de middenmoot.

Feyenoord-huurling Naoufal Bannis kon nog geen potten breken bij zijn debuut voor Dordrecht.

Feyenoord-huurling Naoufal Bannis kon nog geen potten breken bij zijn debuut voor Dordrecht.
Feyenoord-huurling Naoufal Bannis kon nog geen potten breken bij zijn debuut voor Dordrecht.
Foto: Pro Shots

Roda laat hekkensluiter Dordrecht kansloos

FC Dordrecht had bij winst de laatste plaats in de Eerste Divisie overgedaan, maar daar bleef het ver van verwijderd. De hekkensluiter kreeg in eigen huis een pak slaag van Roda JC: 0-5.

De bezoekers uit Limburg stonden bij rust door goals van Fabian Serrarens, Erik Falkenburg en Thijmen Goppel al met 0-3 voor. Robert Klaasen en Patrick Pflücke zorgden er in de tweede helft voor dat de nummer negen van de ranglijst de grootste uitzege van het seizoen boekte.

Dordrecht stelde begin december Jan Zoutman aan als opvolger van Harry van den Ham, maar onder de nieuwe trainer werd nog geen wedstrijd gewonnen. Ook de komst van drie huurlingen van Feyenoord, van wie Naoufal Bannis zaterdag meteen in de basis stond, heeft nog niet voor de ommekeer kunnen zorgen.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie