Lars Kornetka zei dinsdag dat trainer Roger Schmidt "zeer gelukkig" is met de moeizame 0-2-zege van PSV bij FC Emmen. De Duitse assistent-trainer zat op De Oude Meerdijk als eindverantwoordelijke in de dug-out, doordat de hoofdcoach geschorst was.

PSV kwam tegen de hekkensluiter van de Eredivisie lang niet tot scoren, tot invaller Mauro Júnior in de slotfase het verschil maakte. Kornetka bracht de Braziliaan in de 77e minuut binnen de lijnen en slechts drie minuten later maakte die de 0-1, waarna hij een minuut voor tijd de assist gaf bij de 0-2 van Eran Zahavi.

"Roger is erg gelukkig", zei Kornetka na afloop voor de camera van ESPN. De 43-jarige Kornetka had Schmidt nog niet gesproken, maar diens andere assistent, Jörn Wolf, had al wel telefonisch contact gehad.

Kornetka besefte wel dat het niet sprankelend was wat PSV liet zien tegen Emmen. "Het is lastig om te scoren als een ploeg met man en macht verdedigt. Daardoor kwamen we niet tot grote kansen."

"Soms was de laatste pass net niet goed of hadden we een beetje pech. Het zijn dan net die kleine dingen die ervoor zorgen dat je wel of niet tot een grote kans komt."

Het inbrengen van Mauro Júnior bleek een gouden greep van Lars Kornetka.

Het inbrengen van Mauro Júnior bleek een gouden greep van Lars Kornetka.
Het inbrengen van Mauro Júnior bleek een gouden greep van Lars Kornetka.
Foto: Pro Shots

'Moesten ervoor zorgen dat we onszelf beloonden'

Kornetka bleef vertrouwen houden in een goed resultaat en bij de openingstreffer van Mauro Júnior zat het eindelijk wel mee: een voorzet van de vleugelspeler belandde met enig fortuin in het doel.

"Het was wel duidelijk dat we gewoon rustig aan de bal moesten blijven en vooral via de buitenkanten moesten spelen. We moesten scherp blijven in de restverdediging en ervoor zorgen dat we onszelf beloonden. Dat hebben we uiteindelijk gelukkig gedaan."

Door de zege staat PSV tweede in de Eredivisie, maar Vitesse kan woensdag langszij komen. De Arnhemmers spelen woensdag nog uit tegen VVV-Venlo. Koploper Ajax, dat een punt meer heeft dan PSV, neemt het donderdagavond thuis op tegen Willem II.