PSV heeft dinsdag mede dankzij een toevalstreffer van Mauro Júnior met 0-2 gewonnen bij FC Emmen. Door de moeizame zege blijft de ploeg van de wegens een schorsing afwezige trainer Roger Schmidt bovenin meedraaien in de Eredivisie.

Negen minuten voor tijd kwam PSV pas op voorsprong tegen de hekkensluiter. Een als voorzet bedoelde bal van Mauro Júnior viel via de paal binnen, nadat Eran Zahavi er net niet bij kon. In de 89e minuut gaf Mauro Júnior ook nog de assist bij de 0-2 van Zahavi.

Het was de eerste zege van PSV ooit in Emmen, dat sinds medio 2018 op het hoogste niveau speelt. Vorig seizoen werd het 1-1 op De Oude Meerdijk en een jaar eerder 2-2.

Door de benauwde zege heeft PSV nu één punt achterstand op koploper Ajax, dat donderdag thuis tegen Willem II speelt. Emmen is nog altijd zonder zege in de Eredivisie en staat na negentien duels op zes punten.

PSV moest het in Emmen zonder de geschorste trainer Schmidt doen, de Duitse coach werd vervangen door zijn assistent Lars Kornetka. De titelkandidaat kampte bovendien met een flink aantal blessures, waardoor bijvoorbeeld Adrian Fein voor de derde keer in de basis stond bij een Eredivisie-duel.

Een hachelijk moment voor het doel van PSV.

Een hachelijk moment voor het doel van PSV.
Een hachelijk moment voor het doel van PSV.
Foto: ANP

Emmen treft in slotseconden eerste helft de paal

PSV nam zondag in Emmen al vroeg het initiatief en was in de openingsfase enkele malen dicht bij de 0-1. Emmen-doelman Dennis Telgenkamp redde met veel moeite op inzetten van Zahavi en Malen.

Telgenkamp was na een klein half uur wel geklopt bij een grote kopkans van Zahavi, maar Michael de Leeuw kon de bal van de lijn halen. Een grote schietkans van Ibrahim Sangaré verdween naast het doel van Emmen.

De thuisploeg werd lange tijd alleen dreigend na enkele slordigheden van PSV, maar was in de slotseconden van de eerste helft heel dicht bij een doelpunt. Een fraai schot van Jari Vlak raakte de buitenkant van de paal.

Eran Zahavi juicht na de 0-2 voor PSV.

Eran Zahavi juicht na de 0-2 voor PSV.
Eran Zahavi juicht na de 0-2 voor PSV.
Foto: Pro Shots

Voorzet Mauro Júnior valt in één keer binnen

In de tweede helft was het spel van PSV nog gezapiger dan voor rust. Bij een spaarzame kans na een uur spelen voorkwam Emmen-keeper Telgenkamp met een wilde ingreep dat de vrijstaande Malen kon scoren.

Emmen trok zich massaal terug op eigen helft en loerde op de counter. Nikolai Laursen dook bij een van die spaarzame uitvallen gevaarlijk op voor het doel van PSV, maar kwam niet verder dan een schot in het zijnet.

Zonder goed te spelen bleef PSV de gevaarlijkste ploeg. Malen schoot na een sterke actie op Telgenkamp. Uiteindelijk moest er een toevalstreffer aan te pas komen om het duel te beslissen. Invaller Mauro Júnior zette vanaf rechts voor richting Zahavi, die de bal nipt miste. Tot grote opluchting en vreugde van PSV viel de bal via de binnenkant van de paal toch binnen: 0-1.

In de 88e minuut kon Mauro Júnior opnieuw voorgeven vanaf rechts. Ditmaal kreeg Zahavi de bal wel tegen het hoofd: 0-2. In de blessuretijd moest PSV-aanvoerder Denzel Dumfries geblesseerd van het veld, maar de schade lijkt mee te vallen.

Komend weekend staat er voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd op het programma. PSV gaat in een topper op bezoek bij Feyenoord en Emmen speelt een degradatiekraker tegen Willem II.

Denzel Dumfries ligt in de slotfase geblesseerd op de grond.

Denzel Dumfries ligt in de slotfase geblesseerd op de grond.
Denzel Dumfries ligt in de slotfase geblesseerd op de grond.
Foto: ANP

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie