De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona worden op 7 maart gehouden. De Spaanse topclub heeft dinsdag een nieuwe datum gevonden voor de stemming, die vanwege de coronapandemie werd uitgesteld.

Aanvankelijk hadden de presidentsverkiezingen afgelopen zondag moeten plaatsvinden, maar vanwege aangescherpte coronamaatregelen in Catalonië kon de stemming niet doorgaan.

Voormalig president Joan Laporta, ondernemer Victor Font en voormalig directeur Toni Freixa zijn de laatste drie overgebleven kandidaten voor de verkiezing, die wordt gehouden om een opvolger te kiezen nadat Josep Maria Bartomeu afgelopen oktober aftrad.

Er waren aanvankelijk negen gegadigden voor het voorzitterschap van Barcelona, van wie er vier genoeg handtekeningen ophaalden voor de kiesdrempel. Emili Rousaud trok zich twee weken geleden terug.

De uitslag van de verkiezingen is belangrijk voor trainer Ronald Koeman, omdat iedere kandidaat zijn eigen plannen heeft met de club. Oud-preses Laporta, die vooralsnog favoriet lijkt, sprak eind vorig jaar zijn steun uit voor de Nederlandse coach.

Barcelona begon slecht aan het seizoen, maar is inmiddels bezig aan een opmars. De formatie van Koeman is de afgelopen negen competitieduels ongeslagen en bezet de derde plek in La Liga.

Bekijk de stand en het programma in La Liga