Wesley Sneijder heeft serieuze plannen met FC Den Bosch. De 36-jarige oud-topvoetballer en recordinternational van het Nederlands elftal is in gesprek met de Keuken Kampioen Divisie-club over een mogelijke samenwerking, maar hij wil niet zeggen wat dat precies inhoudt.

"Daar is het te vroeg voor. Dat doen we pas als het rond is. Maar ik kan wel zeggen dat het geen kwestie is van zomaar een zak geld neerzetten en het daarbij laten", aldus Sneijder, die in 2019 zijn profcarrière beëindigde, maandag in gesprek met het AD.

"We hebben concrete plannen met de club voor de lange termijn. Daarbij is het ook niet zo dat we zeggen dat FC Den Bosch volgend jaar al terug moet naar de Eredivisie, maar we willen de club wel weer echt op de kaart zetten."

Sneijder was zaterdag te gast bij de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen NAC Breda (1-1). Hij voerde daar overleg met bestuursleden en sponsors. FC Den Bosch doet ook geheimzinnig over welke rol Sneijder op zich zou moeten nemen.

"Dat komt allemaal wel. En misschien wel sneller dan je denkt. Ik verwacht dat we in de loop van deze week al meer duidelijkheid kunnen geven", vertelt Sneijder.

Wesley Sneijder tijdens zijn afscheid bij het Nederlands elftal in 2018.

Wesley Sneijder tijdens zijn afscheid bij het Nederlands elftal in 2018.
Wesley Sneijder tijdens zijn afscheid bij het Nederlands elftal in 2018.
Foto: Pro Shots

'Er zit zeker potentie in FC Den Bosch'

Volgens het AD heeft Sneijder samen met Ebert Dollevoet en enkele partners het idee om FC Den Bosch over te nemen. Sneijder is bevriend met Dollevoet, die met zijn bedrijf de catering verzorgt in De Vliert en daar als sponsor fungeert.

"Ebert kwam ook met het plan voor FC Den Bosch en dat spreekt me echt aan. Het ziet er goed uit. Mijn handen jeuken om hier aan de slag te gaan", laat Sneijder weten.

Voorzitter Huub van Mackelenbergh van FC Den Bosch is benieuwd naar de plannen van Sneijder. "Ik heb hem zaterdag rond het duel ontmoet en zag hem wat dingen op twee velletjes papier noteren. We hebben handen geschud en hij heeft nog een alcoholvrij biertje gedronken."

"Ik heb Dollevoet en Sneijder uitgenodigd om met een plan te komen. En misschien zijn er nog wel andere partijen bij betrokken. Ik weet het echt niet. Want er ligt nu nog niets bij ons op tafel. Als er een plan ligt dan kunnen we zeggen of het een mooi plan voor Den Bosch is. Want dan zou dat heel goed voor de club zijn. Nee, ik weet echt niet of ze de club willen overnemen of dat ze ergens anders op broeden. Ik hoor allerlei wilde verhalen maar niets is concreet nu."

FC Den Bosch beleeft een moeizame periode. De Brabanders staan halverwege dit seizoen op de teleurstellende negentiende plaats. FC Den Bosch kwam in 2004 voor het laatst in de Eredivisie uit en is nog steeds in conflict met Kakhi Jordania, de Georgiër die de club van de KNVB niet mocht overnemen.