PSV kan in ieder geval de komende twee tot drie weken niet beschikken over Noni Madueke. De aanvaller liep zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0-zege) een blessure op en een tweede MRI-scan moet later deze maandag uitsluitsel geven over de ernst van de kwetsuur.

Madueke mist dinsdag de uitwedstrijd tegen FC Emmen en de topper van zondag in De Kuip tegen Feyenoord. Trainer Roger Schmidt vertelde maandag op een persmoment dat hij hoopt dat Madueke over twee tot drie weken weer inzetbaar is, maar het is wachten op de uitslag van de tweede MRI-scan.

De achttienjarige Madueke scoorde dit seizoen al zes keer in de Eredivisie en had tegen RKC een basisplaats. Na 23 minuten werd hij gewisseld, omdat hij ogenschijnlijk last had van zijn bovenbeen en zijn hamstring.

Schmidt heeft met de al langer geblesseerde Cody Gakpo en Mario Götze nog twee aanvallende spelers die hij niet kan inzetten tegen Emmen en waarschijnlijk ook niet tegen Feyenoord. Philipp Max wordt eerder terugverwacht. De linksback ontbrak tegen RKC, omdat hij ziek was.

Roger Schmidt met Noni Madueke.

Roger Schmidt met Noni Madueke.
Roger Schmidt met Noni Madueke.
Foto: Pro Shots

'Mogen het dinsdag niet weer zover laten komen'

Schmidt hoopt dat PSV dinsdag scherper is dan in het begin van het seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Maximiliano Romero, die de rest van dit seizoen is uitgeschakeld door een zware knieblessure, behoedde de Eindhovenaren toen pas diep in blessuretijd voor puntenverlies (2-1).

"Die wedstrijd liet zien hoe moeilijk voetbal soms kan zijn. Met de opgedane ervaring en het huidige vertrouwen in de groep mogen we het dinsdag niet weer zover laten komen", aldus Schmidt.

FC Emmen tegen PSV begint dinsdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De Brabanders staan derde met vier punten achterstand op koploper Ajax en een punt op Vitesse. Emmen staat onderaan en heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen.

De Eredivisie-toppers in januari

  • 10-01: Ajax-PSV 2-2
  • 13-01: PSV-AZ 1-3
  • 17-01: Ajax-Feyenoord 1-0
  • 24-01: Feyenoord-AZ 2-3
  • 31-01: Feyenoord-PSV
  • 31-01: AZ-Ajax