FC Utrecht heeft zondag in de Eredivisie dankzij een schitterende treffer in de slotfase met 1-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. In Enschede leed FC Twente tegen VVV-Venlo (0-1) de vijfde thuisnederlaag op rij, wat een negatief clubrecord betekent.

Othman Boussaid zorgde in de 88e minuut voor de winnende treffer van FC Utrecht tegen Sparta. De Belg, die in de 68e minuut in het veld was gekomen, speelde zich op de rand van het zestienmetergebied vrij en knalde de bal prachtig in de linkerbovenhoek.

De wedstrijd leverde verder weinig spektakel op, al kreeg FC Utrecht in de eerste helft wel een aantal kansen. Bart Ramselaar stuitte al na 39 seconden op Sparta-doelman Maduka Okoye en ook Joris van Overeem was dicht bij een doelpunt.

Sparta bood na rust wat meer weerstand, maar beide teams stichtten nauwelijks gevaar. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase bezorgde Boussaid de thuisploeg dus toch nog de drie punten.

FC Utrecht stijgt dankzij de tweede overwinning op rij naar de achtste plaats. Sparta, dat de laatste drie uitduels nog had gewonnen, zakt door de tweede nederlaag op rij naar de tiende plek.

VVV-Venlo viert de winnende treffer van Torino Hunte.

VVV-Venlo viert de winnende treffer van Torino Hunte.
VVV-Venlo viert de winnende treffer van Torino Hunte.
Foto: Pro Shots

Hunte bezorgt VVV winst bij FC Twente

In De Grolsch Veste kroonde Torino Hunte zich tot matchwinner voor VVV tegen FC Twente. De invaller maakte twaalf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de Enschedeërs voor het eerst in de clubgeschiedenis vijf keer op rij thuis verloren.

Twente begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg onder meer een kans via Danilo, die op VVV-doelman Thorsten Kirschbaum stuitte. Daarna kon de thuisploeg lange tijd weinig uitrichten.

Pas in de tweede helft voerde Twente, waarbij Luciano Narsingh in de 63e minuut zijn debuut maakte, de druk op en schoot Danilo van dichtbij naast. Aan de andere kant was Hunte volledig tegen de verhoudingen in met een bekeken schot wel trefzeker.

Voor VVV betekende het de vijfde zege van het seizoen. De Limburgers, die in de laatste vier wedstrijden tien punten pakten, zijn terug te vinden op de tiende plaats. FC Twente bezet de zevende plek.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie