Manchester City heeft zich zaterdagavond ternauwernood voor de volgende ronde van de FA Cup geplaatst. De ploeg van manager Josep Guardiola leek vernederd te worden door League Two-club Cheltenham Town, maar richtte zich tijdig op en won met 1-3.

Cheltenham Town, op dit moment de nummer zeven in de League Two (het vierde niveau van Engeland), kwam na 59 minuten verrassend op voorsprong in het Jonny Rocks Stadium via Alfie May en mocht daardoor lang hopen op een megastunt.

City, dat niet op oorlogssterkte maar wel met een aantal vaste krachten aan het bekerduel begon, stelde in de laatste tien minuten orde op zaken. Phil Foden tekende in de 81e minuut voor de 1-1, Gabriel Jesus maakte er drie minuten later 1-2 van en het slotakkoord was in de blessuretijd voor Ferrán Torres.

Door de benauwde zege blijft Manchester City in de race om de FA Cup voor de zevende keer in de historie te winnen. De 'Citizens' wonnen het belangrijkste bekertoernooi in Engeland ook in 1903, 1934, 1956, 1969, 2011 en 2019.

Arsenal laat zich wél verrassen in FA Cup

Eerder op zaterdag liet Arsenal zich in de vierde ronde van de FA Cup wél verrassen. Southampton was in het St. Mary's Stadium met 1-0 te sterk voor de titelverdediger.

De Braziliaanse verdediger Gabriel passeerde in de 24e minuut zijn eigen doelman en zorgde daarmee op ongelukkige wijze voor het enige doelpunt van de wedstrijd. 'The Gunners' waren niet bij machte om de thuisploeg nog aan het wankelen te brengen en leden een dure nederlaag.

Met het verlies zet Arsenal een zeer teleurstellend seizoen voort. De ploeg van manager Mikel Arteta bezet de tiende plek in de Premier League en heeft na negentien duels dertien punten achterstand op koploper Manchester United.

Eind vorig jaar werd Arsenal ook al uitgeschakeld in de League Cup. De Londense club wist wel te overwinteren in de Europa League en neemt het daarin volgende maand op tegen Benfica. Vorig seizoen was Arsenal nog de sterkste in het roemruchte Engelse bekertoernooi. In de finale werd Chelsea met 2-1 verslagen.