Het heeft er alle schijn van dat Klaas-Jan Huntelaar zondag tot de selectie van Schalke 04 behoort wanneer de club het in eigen stadion tegen koploper Bayern München opneemt. De 37-jarige spits herstelt voorspoedig van een kuitblessure.

"Hij boekt elke dag vooruitgang en doet vandaag deels mee aan de groepstraining. Ik denk dat hij zondag op de bank zal zitten", zei Schalke-trainer Christian Gross vrijdag over Huntelaar, die deze week overkwam van Ajax.

Huntelaar liep zijn blessure vorige week donderdag op toen hij als invaller goud waard was voor Ajax door in de laatste minuten twee keer te scoren tegen FC Twente (1-3). Dinsdag werd bekend dat hij overstapt naar zijn oude liefde Schalke.

Bij de club uit Gelsenkirchen moest Huntelaar de teleurstellend verlopen wedstrijd van woensdag tegen concurrent 1. FC Köln - in de slotminuut werd met 1-2 verloren - nog missen. Donderdag meldde hij zich voor een individuele sessie voor het eerst op het trainingsveld.

Schalke hoopt dat Huntelaar, die tussen 2010 en 2017 met succes voor de club speelde en bezig is aan zijn laatste maanden als prof, een flinke bijdrage kan leveren in de degradatiestrijd.

De 'Königsblauen' wonnen dit seizoen pas één keer en staan met zeven punten onderaan in de Bundesliga. De aftrap tegen koploper Bayern is zondag om 15.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga