Calvin Stengs moet de topper tegen Feyenoord mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van AZ heeft een lichte blessure overgehouden aan het bekerduel met Ajax van woensdag.

"Calvin heeft een knietje gekregen. Hij kon niet trainen vandaag. We gaan kijken of hij morgen weer kan aansluiten", zei AZ-trainer Pascal Jansen vrijdag bij een persmoment tegen verschillende media, waaronder het AD.

De 22-jarige Stengs miste eerder dit seizoen twee wedstrijden wegens een schorsing en was verder altijd basisspeler. In 24 wedstrijden (Eredivisie, beker en Europees) kwam hij tot vijf doelpunten en één assist.

Trainer Jansen hoopt dat AZ tegen Feyenoord hetzelfde kan laten zien als vorig seizoen, toen het 0-3 werd in De Kuip dankzij doelpunten van Stengs, Myron Boadu en de inmiddels vertrokken Oussama Idrissi.

"Ik heb die beelden teruggekeken. Voor mijn eigen beeldvorming en de manier waarop we daar hebben kunnen winnen", aldus Jansen. "Er staat behoorlijk wat druk op de wedstrijd, denk ik. AZ en Feyenoord willen beide in de top van de ranglijst blijven."

Feyenoord-AZ begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Feyenoord is de nummer vier van de Eredivisie en AZ staat vijfde.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie