Goedenavond en welkom in dit liveblog. Hierin houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

 • Uitslagen:
 • VVV-Go Ahead 1-0
 • NEC-Fortuna 3-2 (n.v.)
KNVB-beker · donderdag 21 januari om 21:59
Met NEC en VVV-Venlo zijn de laatste twee kwartfinalisten van de KNVB-beker bekend. Een overzicht van alle ploegen bij de laatste acht:

 • Ajax
 • Feyenoord
 • PSV
 • Vitesse
 • sc Heerenveen
 • VVV-Venlo
 • NEC
 • Excelsior

De loting voor de kwartfinales wordt komende zaterdag rond 22.30 uur verricht.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:57
Het is de eerste keer sinds 1996 dat VVV-Venlo de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. Destijds verloren de Venlonaren bij de laatste acht met 0-2 van Roda JC.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:54
VVV klopt Go Ahead dankzij prachtgoal
Afgelopen!
 VVV plaatst zich als laatste ploeg voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De Limburgers kloppen Go Ahead Eagles met 1-0 dankzij een schitterende treffer van Aaron Bastiaans in de eerste helft. Go Ahead krijgt na rust de nodige kansen, maar doelman Delano van Crooij houdt zijn ploeg op de been.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:48
90' Er komen vijf minuten blessuretijd bij in De Koel. Kan Go Ahead nog een verlenging afdwingen?
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:43
85' Jafar Arias vindt weliswaar het doel voor VVV na een fraaie combinatie met Zinédine Machach, maar daarvoor wordt al gefloten wegens buitenspel. Het blijft spannend in Venlo, waar het nog altijd 1-0 staat in het voordeel van de Limburgers.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:38
80' VVV verschijnt voor het eerst in lange tijd weer eens voor het doel van Go Ahead. Jafar Arias kopt van dichtbij op doel uit een voorzet van Aaron Bastiaans, maar zijn poging gaat over.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:37
78' Voor Jacob Mulenga zit de wedstrijd erop. De Zambiaan raakt licht geblesseerd en wordt vervangen door Sam Hendriks. Ook Antoine Rabillard gaat naar de kant bij Go Ahead. Zijn plek wordt ingenomen door Giannis Foivos-Botos.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:30
71' Go Ahead blijft jagen op de gelijkmaker en is daar opnieuw dichtbij. Erkan Eyibil probeert het met een laag schot, maar ook hij vindt Delano van Crooij op zijn weg.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:27
68' Opnieuw een kans voor Jacob Mulenga. Ditmaal verschijnt de aanvaller oog in oog met Delano van Crooij, maar de doelman van VVV heeft een prachtige redding in huis en zet zijn voet tegen het lage schot van Mulenga.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:18
60' VVV-verdediger Arjan Swinkels gaat naar de grond na een actie van Jacob Mulenga, die met een omhaal probeerde te scoren. Swinkels wordt een tijdje behandeld en gaat nog even verder, maar wordt even later toch vervangen door Danny Post. Ook Evert Linthorst en Kristopher Da Graca komen in het veld bij VVV. Zij vervangen Simon Janssen en Vito van Crooij.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:12
53' Oef! Jacob Mulenga brengt Go Ahead bijna op gelijke hoogte. De 36-jarige Zambiaan kopt op doel uit een voorzet vanaf rechts en ziet zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door doelman Delano van Crooij.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 21:03
46' We gaan weer verder in De Koel. Kan VVV de voorsprong in de tweede helft vasthouden of knokt Go Ahead zich terug?
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:48
Rust!

De ploegen gaan aan de thee in De Koel. VVV staat halverwege met 1-0 voor dankzij een prachtige treffer van Aaron Bastiaans.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:45
44' Daar is bijna de gelijkmaker van Go Ahead, dat na de openingstreffer steeds meer aandringt. Een inzet van Antoine Rabillard gaat voorlangs.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:36
35' GOAL VVV-Venlo! 1-0

Wat een schitterende goal van Aaron Bastiaans. De aanvaller kapt zich op de rand van de zestien vrij en schiet de bal van afstand prachtig in de linkerhoek.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:34
32' Go Ahead-aanvaller Francis Ross raakt geblesseerd en kan niet verder. De Schot wordt vervangen door Bradly van Hoeven.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:25
24' Paal Go Ahead Eagles! Daar ontsnapt VVV aan een achterstand. Go Ahead-aanvaller Jacob Mulenga raakt de buitenkant van de paal na een fraaie actie van Luuk Brouwers.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:17
15' Bij VVV-Go Ahead zit het eerste kwartier erop en staat het nog 0-0. De Limburgers zijn tot nu toe het dichtst bij een doelpunt. Zo kan Yacuhroo Roemer alleen op het doel af na een schitterende pass van Aaron Bastiaans, maar hij speelt de bal te ver voor zich uit.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 20:13
NEC verrast Fortuna na verlenging
Afgelopen!
NEC verslaat Fortuna Sittard na verlenging met 3-2 en plaatst zich als tweede club uit de Keuken Kampioen Divisie voor de kwartfinales. Na negentig minuten eindigt de wedstrijd in 1-1 door doelpunten van Zian Flemming (Fortuna) en Rangelo Janga (NEC). In de verlenging komen de Nijmegenaren met 3-1 voor dankzij een strafschop van Jordy Bruijn en een goal van Thomas Beekman. Flemming brengt de spanning nog terug, maar NEC houdt stand.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 20:10
119' Nog een minuutje te gaan in het Goffertstadion. Kan Fortuna nog een strafschoppenserie afdwingen of houdt NEC stand?
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 20:08
116' Oef, daar is bijna de 3-3 voor Fortuna. Martin Angha haalt van net binnen de zestien uit en doelman Mathijs Branderhorst kan de pegel van de Zwitser maar net keren.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 20:05
113' In het tweede deel van de verlenging krijgen beide ploegen kansen. Eerst kan NEC-aanvaller Rangelo Janga bijna vrij doorlopen en aan de andere kant keert Mathijs Branderhorst een inzet van Zian Flemming.
VVV-Venlo-Go Ahead Eagles · donderdag 21 januari om 20:01
Aftrap! Ook in Venlo rolt de bal. Kan Go Ahead Eagles voor een verrassing zorgen of plaatst VVV zich voor de kwartfinales?
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:58
De overtreding van Sebastian Polter op Cas Odenthal, waarvoor NEC een strafschop kreeg, in beeld.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:57
106' We gaan verder met het tweede deel van de verlenging. Krijgen we net zo veel spektakel te zien als in de eerste helft van de verlenging?
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:51
104' GOAL Fortuna Sittard! 3-2

De marge van twee is van korte duur, want Zian Flemming maakt zijn tweede van de avond en brengt Fortuna terug in de wedstrijd. Hij wordt gelanceerd door Tesfaldet Tekie en laat NEC-doelman Mathijs Branderhorst kansloos.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:49
102' GOAL NEC! 3-1

De Nijmegenaren zijn hard op weg naar de kwartfinales. Invaller Thomas Beekman breidt de marge kort na de 2-1 uit. Hij krijgt de bal voor zijn voeten nadat Rangelo Janga een voorzet vanaf rechts teruglegt en passeert de grabbelende Alexei Koselev.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:48
100' Daar brengt Rangelo Janga NEC bijna op 3-1. De aanvaller duikt op voor het doel van Fortuna en kopt uit een voorzet van Souffian El Karouani net naast.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:45
97' GOAL NEC! 2-1

Jordy Bruijn pakt het cadeautje van scheidsrechter Kevin Blom maar al te graag uit en schuift de penalty in de linkerhoek. Doelman Alexei Koselev is kansloos.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:44
96' Strafschop NEC!

De bal gaat op de stip voor de thuisploeg. Bij een corner wordt Cas Odenthal naar de grond getrokken door Sebastian Polter, waarop NEC een makkelijk gegeven strafschop krijgt van scheidsrechter Kevin Blom.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:40
92' Oei, dat loopt maar net goed af voor Fortuna-doelman Alexei Koselev. De Moldaviër schiet bij een uittrap tegen Rangelo Janga aan en ziet de bal maar net naast zijn doel verdwijnen.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:38
91' Het eerste deel van de verlenging is onderweg. Kan een van de twee ploegen de wedstrijd in het komen half uur beslissen?
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:34
Verlenging!

Er wordt niet meer gescoord in de laatste minuten van de reguliere speeltijd, waardoor er dus nog zeker een half uur extra speeltijd bijkomt. Zian Flemming opent na een uur spelen de score voor Fortuna, waarna Rangelo Janga razendsnel voor de gelijkmaker zorgt.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:29
88' We stevenen op een verlenging af in het Goffertstadion, waar het nog altijd 1-1 staat. In de laatste tien minuten duiken beide ploegen nauwelijks meer voor het vijandige doel op.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:18
78' Nog ruim tien minuten te gaan en beide ploegen spelen nu vol op de aanval. Dat levert na de gelijkmaker van NEC nog geen hele grote kansen op. Het grootste gevaar komt van Zian Flemming, die het nog maar eens probeert met een afstandsschot.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:16
...maar de vreugde is van korte duur, want vier minuten later zorgt Rangelo Janga voor de gelijkmaker.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:16
Hier juicht Fortuna Sittard nog na de openingstreffer van Zian Flemming...
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:14
72' De 36-jarige Édgar Barreto komt in het veld bij NEC. De Paraguayaan vervangt de achttien jaar jongere Dirk Proper.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:05
64' GOAL NEC! 1-1

De Nijmegenaren maken de achterstand al snel ongedaan. Rangelo Janga krijgt van de verdediging van Fortuna alle ruimte en kopt raak uit een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani.
NEC-Fortuna Sittard · donderdag 21 januari om 19:01
60' GOAL Fortuna Sittard! 0-1

Nu is het wel raak voor Zian Flemming. Hij wordt in de zestien bediend door Martin Angha en haalt meteen uit. NEC-doelman Mathijs Branderhorst weet het harde schot van Flemming in eerste instantie te keren, maar moet zich in de rebound wel gewonnen geven.