NAC Breda heeft maandagavond opnieuw punten verspeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn bleef bij Jong PSV op een 1-1-gelijkspel steken. Jong Ajax won mede dankzij Brian Brobbey met 1-2 bij Jong FC Utrecht en boekte de eerste overwinning in ruim twee maanden.

Jong PSV was in de openingsfase de betere ploeg tegen NAC en kwam al na zeventien minuten op voorsprong via Mathias Kjølø. Steijn greep vervolgens in door aanvaller Mario Bilate al na een half uur in te brengen voor verdediger Robin Schouten, die zwaar teleurgesteld de kleedkamers opzocht.

Met Bilate in het veld kwam NAC vlak na rust op gelijke hoogte. Sydney van Hooijdonk werkte de bal in de 52e minuut dankzij een duwtje in zijn rug met fortuin achter doelman Maxime Delanghe en tekende voor zijn elfde doelpunt van het seizoen.

Ondanks onder meer een bal op de paal van Lex Immers bleef het bij 1-1 en speelde NAC voor de tweede wedstrijd op rij gelijk. De 'Parel van het Zuiden' heeft nu tien punten minder dan koploper SC Cambuur. Jong PSV blijft in de onderste regionen hangen.

Jong PSV pakte knap een punt tegen NAC Breda.

Jong PSV pakte knap een punt tegen NAC Breda.
Jong PSV pakte knap een punt tegen NAC Breda.
Foto: Pro Shots

Spits Brobbey belangrijk voor Jong Ajax

Bij Jong FC Utrecht-Jong Ajax zorgde Brobbey, die zondag als invaller nog zeven minuten meedeed in De Klassieker tegen Feyenoord (1-0-winst), al in de tweede minuut voor de openingstreffer.

Voor de achttienjarige spits was het dit seizoen zijn negende doelpunt in dertien competitiewedstrijden voor Jong Ajax. Hij werd al na een half uur naar de kant gehaald door trainer Mitchell van der Gaag, waarschijnlijk met het oog op het uitduel van Ajax met AZ van woensdagavond in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

Vlak voor rust werd het nog 0-2 voor Jong Ajax door een eigen doelpunt van Christopher Mamengi. Jong Utrecht maakte in blessuretijd de aansluitingstreffer via invaller Tim Pieters, maar de eerste overwinning van de Amsterdammers sinds 7 november (2-3-zege bij SC Cambuur) kwam niet meer in gevaar.

Na het duel met Cambuur speelde Jong Ajax vijf keer gelijk en leed de ploeg van Van der Gaag drie nederlagen. Jong Ajax heeft nu 26 punten en stijgt naar de elfde plek. De beloften van FC Utrecht hebben een punt minder en staan twaalfde.

Jong Ajax boekte de eerste zege sinds 7 november.

Jong Ajax boekte de eerste zege sinds 7 november.
Jong Ajax boekte de eerste zege sinds 7 november.
Foto: Pro Shots

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie