Bayer Leverkusen-middenvelder Nadiem Amiri zegt dat hij vrijdag na de Bundesliga-wedstrijd tegen Union Berlin racistisch is bejegend door een tegenstander. Het is nog niet bekend of er een onderzoek wordt ingesteld door de Duitse voetbalbond.

Het is ook niet duidelijk om welke speler van Union Berlin het gaat.

Drievoudig Duits international Amiri, die Afghaanse roots heeft, moest na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd in Stadion An der alten Försterei door medespelers worden tegengehouden. Hij had een hooglopende ruzie met enkele spelers van Union.

Leverkusen-ploeggenoot Jonathan Tah bevestigt dat Amiri racistisch werd bejegend. "Hij is beledigd vanwege zijn achtergrond. Dat is gedrag dat we niet willen in het voetbal. Dit is heel triest, veel erger dan onze nederlaag", aldus Tah, die zei dat hij heeft gehoord wat tegen Amiri werd gezegd.

Tah hoopt dat de uitingen niet onbestraft blijven. "De bond moet een onderzoek instellen. Dit zou consequenties moeten hebben."

Twee weken geleden was de 24-jarige Amiri nog nieuws in binnen- en buitenland door een wereldgoal in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Boosheid bij Nadiem Amiri (links).

Boosheid bij Nadiem Amiri (links).
Boosheid bij Nadiem Amiri (links).
Foto: Pro Shots

Bosz: 'Zoiets mag nooit gebeuren'

Leverkusen-trainer Peter Bosz had pas laat door wat er aan de hand was. "Ik heb het er met Amiri over gehad. Zoiets mag nooit, maar dan ook nooit gebeuren op een voetbalveld", zei hij er na de wedstrijd over.

Union-trainer Urs Fischer zei dat hij had gehoord dat er iets was voorgevallen, zonder concreet te worden of tot een oordeel te komen. "Er zou iets gezegd zijn wat niet hoort, maar ik weet niet precies wat. Voordat ik er iets over zeg, wil ik precies weten wat er gebeurd is", aldus de Zwitserse trainer, die met de club uit Berlijn op een verdienstelijke vierde plaats staat.

Leverkusen is de nummer drie van de Bundesliga, met vier punten achterstand op koploper Bayern München, dat zondag thuis tegen SC Freiburg speelt. Nummer twee RB Leipzig heeft twee punten meer dan de ploeg van Bosz en gaat zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga