De afgang van Bayern München in de DFB-Pokal is keihard aangekomen bij trainer Hansi Flick. De Duitse recordkampioen werd woensdagavond laat in de sneeuw uitgeschakeld door Holstein Kiel, dat uitkomt op het tweede niveau.

"Ik ben in shock. We zijn allemaal heel teleurgesteld", liet Flick weten nadat zijn ploeg had verloren na strafschoppen. Holstein Kiel maakte in de laatste seconde van de reguliere speeltijd gelijk (2-2) en in de penaltyserie miste alleen Marc Roca namens Bayern (6-5).

"Die zeer late gelijkmaker stoort me nog het meeste", verzuchtte Flick. "Hier zijn verder geen excuses voor, we moeten dit maar snel vergeten. We gaan hard trainen en kijken naar de toekomst."

Bayern werd in het seizoen 2000/2001 voor de laatste keer uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi door een club die niet in de Bundesliga uitkwam. Destijds was 1. FC Magdeburg als vierdeklasser de stuntploeg.

Koploper Bayern verloor afgelopen vrijdag ook al van Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga (3-2). "Nee, we zitten niet in onze beste fase", gaf aanvaller Thomas Müller toe. "Deze uitschakeling is een zware domper, die we even zullen moeten verwerken."

Bayern krijgt zondag de kans op eerherstel, wanneer de Bundesliga-koploper het in de eigen Allianz Arena tegen SC Freiburg opneemt. Drie dagen later staat een uitduel met FC Augsburg op het programma voor 'Der Rekordmeister'.

Marc Roca was de enige Bayern-speler die miste tijdens de strafschoppenserie.

Marc Roca was de enige Bayern-speler die miste tijdens de strafschoppenserie.
Marc Roca was de enige Bayern-speler die miste tijdens de strafschoppenserie.
Foto: Pro Shots

Bekijk de stand en het programma in de Bundesliga