Feyenoord begint woensdagavond met Bryan Linssen aan de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle. De aanvaller krijgt op de linkerflank de voorkeur boven Luis Sinisterra.

Linssen werd afgelopen weekend in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam (0-2-zege) nog gepasseerd ten faveure van Sinisterra en bleef de hele wedstrijd op de bank. Sinisterra speelde toen tot halverwege de tweede helft mee.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta voert Feyenoord-coach Dick Advocaat verder geen wijzigingen door in zijn opstelling. Dat betekent dat Lucas Pratto opnieuw in de spits staat en Nicolai Jørgensen wederom op de bank begint. Jørgensen maakte tegen Sparta nog een van de twee doelpunten voor de Rotterdammers.

Ridgeciano Haps moet opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. De verdediger behoorde afgelopen zondag tegen Sparta voor het eerst in maanden weer tot de selectie en speelde de laatste 25 minuten mee. Tyrell Malacia krijgt ook tegen PEC de voorkeur als linksback.

Advocaat liet dinsdag wel weten dat hij Pratto, Sinisterra en Haps wat meer wedstrijdritme wil laten opdoen met het oog op De Klassieker van komende zondag tegen Ajax. Hoogstwaarschijnlijk zullen Sinisterra en Haps dus als invaller binnen de lijnen komen tegen PEC.

De wedstrijd tussen nummer vier Feyenoord en nummer twaalf PEC Zwolle begint woensdag om 21.00 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Fer, Diemers, Toornstra; Berghuis, Pratto, Linssen.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal; Nakayama, Lam, Drost; Reijnders, Clement, Van Duinen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie