Timothy Fosu-Mensah zet zijn carrière voort bij Bayer Leverkusen. De drievoudig Oranje-international wordt door de ploeg van trainer Peter Bosz overgenomen van Manchester United, waarbij hij weinig speeltijd kreeg.

De 23-jarige Fosu-Mensah speelt al sinds 2016 voor Manchester United, dat hem destijds wegplukte uit de jeugdopleiding van Ajax. Tussentijds werd hij door de Engelse topclub verhuurd aan Crystal Palace en Fulham.

Dit seizoen kreeg de verdediger aanvankelijk een basisplaats van trainer Ole Gunnar Solskjaer, maar daarna moest hij het doen met een paar invalbeurten. Namens 'The Red Devils' speelde hij uiteindelijk slechts dertig officiële duels, waarvan zestien in de Premier League.

De naam van Fosu-Mensah zong deze transferperiode ook rond bij zijn oude club Ajax, maar al snel werd duidelijk dat Bayer Leverkusen de beste papieren had. Hij tekent in Duitsland een contract tot medio 2024.

Bij United had Fosu-Mensah nog een contract tot komende zomer. De transfersom bedraagt naar verluidt 1,5 miljoen euro.

'Verheug me op samenwerking met Bosz'

De aanwezigheid van Bosz speelde een grote rol in Fosu-Mensah's keuze om voor Leverkusen te kiezen. Hij sprak de afgelopen dagen uitgebreid met de Nederlandse coach.

"Die gesprekken, en ook de gesprekken met Simon Rolfes (sportdirecteur, red.) en Rudi Völler (manager, red.) hebben mij ervan overtuigd dat hier veel perspectief is, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Ik kijk er echt naar uit."

Bayer Leverkusen staat na vijftien speelronden derde in de Bundesliga. De ploeg heeft vier punten minder dan koploper Bayern München.

Bekijk de stand in de Bundesliga