Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Jeroen van Barneveld en ik houd je op de hoogte van de twee doordeweekse wedstrijden in de Eredivisie.

  • Eredivisie
  • Uitslagen:
  • Vitesse-FC Utrecht 1-0
  • Heracles Almelo-FC Emmen 4-0
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:49
Bakis gidst Heracles met eerste treffers naar winst
Sinan Bakis gidst Heracles Almelo met een hattrick naar een ruime overwinning op FC Emmen. In Almelo wordt het mede dankzij de eerste drie treffers van de Turkse spits 4-0. Bij rust staat het al 2-0 voor Heracles dankzij twee doelpunten van Bakis, waarna hij in de 64e minuut zijn hattrick completeert. In de slotfase bepaalt Rai Vloet de eindstand op 4-0 tegen de hekkensluiter in de Eredivisie, die door de nederlaag nog dieper in de zorgen zit.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:43
87' GOAL Heracles Almelo! 4-0

FC Emmen laat zich als een mak lammetje naar de slachtbank leiden en dus kan Rai Vloet eenvoudig het vierde doelpunt van Heracles Almelo op zijn naam zetten. De aanvallende middenvelder wordt geen strobreed in de weg gelegd als hij in het strafschopgebied van FC Emmen uithaalt.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:40
83' De spelers van FC Emmen kijken steeds vaker naar de stadionklok in Almelo en dat is een slecht teken. De lijdensweg van de Drentenaren duurt nog zo'n tien minuten. FC Emmen gaat vanavond af als een gieter.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:35
77' FC Emmen valt volledig uit elkaar na de 3-0 van Sinan Bakis en heeft meer weg van een eilandenrijk dan van een eenheid. Hoewel Heracles Almelo het wel best vindt bij deze 3-0, kan de score vanavond zomaar hoger uitvallen. FC Emmen zakt vanavond diep door de bodem.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:29
Sinan Bakis is de tweede Turkse speler met een hattrick in de Eredivisie. Enes Ünal ging zijn landgenoot op 21 augustus 2016 voor. Hij maakte drie doelpunten voor FC Twente op bezoek bij FC Groningen (3-4-zege).
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:26
Wat gaat de aanstaande kansloze nederlaag tegen Heracles Almelo betekenen voor Dick Lukkien, de trainer van FC Emmen? De Groninger is lang bewierookt om zijn werkwijze bij de Drentenaren, maar dit seizoen is alles anders en staat de teller na zestien wedstrijden op slechts vijf punten. Een roemloze aftocht uit de Eredivisie dreigt.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:20
64' GOAL Heracles Almelo! 3-0

Zo scoor je het hele seizoen niet en zo maak je ineens een hattrick tegen FC Emmen. Het is het seizoen van Sinan Bakis tot dusver in een notendop. De Turkse spits wordt door Rai Vloet vrijgespeeld met een fraaie wippertje en hij werkt keurig af in de verre hoek. Het duel in Almelo is beslist.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:17
60' Heracles Almelo laat de bal wat plichtmatig rondgaan op de helft van FC Emmen. Het verweer van de bezoekers is werkelijk onthutsend om te aanschouwen. Heracles kan zonder veel tegengas doen wat het wil, terwijl bij FC Emmen alle seinen op rood zouden moeten staan.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:09
51' Deze poging van Caner Cavlan illustreert de machteloosheid bij FC Emmen. De linksback stoomt op en beproeft van ruim 20 meter zijn geluk. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de bal belandt hoog in de lege tribunes van het stadion.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 21:02
Aftrap! De bal rolt weer in Almelo voor de tweede helft van Heracles-FC Emmen. Kan FC Emmen nog iets doen aan de kansloze 2-0-achterstand bij Heracles? Trainer Dick Lukkien heeft in elk geval hard ingegrepen en een dubbele wissel toegepast. Sorteert dat het beoogde schokeffect?
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:57
Ook de zestiende treffer van Heracles dit Eredivisie-seizoen werd van binnen de zestien meter gemaakt. Heracles is de enige ploeg die dit Eredivisie-seizoen nog niet scoorde van buiten het strafschopgebied.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:48
Rust! Sinan Bakis is de grote man bij Heracles Almelo. Dankzij twee doelpunten van de Turkse spits leiden de Almeloërs in eigen huis met 2-0 tegen FC Emmen, de hekkensluiter die een dolende indruk maakt op Erve Asito.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:43
44' GOAL Heracles Almelo! 2-0

Sinan Bakis doet het opnieuw voor Heracles Almelo! De Turkse spits wordt diep gestuurd door Silvester van der Water en werkt af in de korte hoek. FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp gaat niet vrijuit.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:42
40' Het doet werkelijk pijn aan de ogen wat FC Emmen op de mat legt in Almelo. De Drentenaren kunnen elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie, maar van die urgentie is weinig te merken. Het is fantasieloos, tandeloos en machteloos. Heracles hoeft zich amper in te spannen om de 1-0-voorsprong te verdedigen.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:37
Sinan Bakis dankt de hogere machten na zijn openingstreffer tegen FC Emmen, zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Is het beest in de Turkse spits nu ook wakker gekust?
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:32
Hij had er veertien competitiewedstrijden voor nodig, maar vanavond is het dan eindelijk raak voor Sinan Bakis. De Turkse spits slaakt een oerkreet na zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, tegen FC Emmen.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:30
30' Heracles krijgt een vrije trap op een mooie plek, maar Rai Vloet verprutst de mogelijkheid volledig. Hij komt niet verder dan een slap rolletje over de gladde kunstsprieten in Almelo. Hier was veel meer uit te halen voor Heracles.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:26

27' GOAL Heracles Almelo! 1-0


Daar is dan eindelijk de felbegeerde eerste treffer van Sinan Bakis in de Eredivisie. De spits van Heracles Almelo vindt bij een hoekschop eerst Dennis Telgenkamp op zijn weg, maar in de rebound glijdt hij de bal wel over de doellijn. Heracles gaat meer dan verdiend aan de leiding tegen het dolende FC Emmen.

Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:19
19' En dat kan er ook nog wel bij voor FC Emmen. Glenn Bijl, een dragende speler in de ploeg van trainer Dick Lukkien, kan niet verder vanwege een hamstringblessure. Nick Bakker is zijn vervanger.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:15
14' En daar is alweer de volgende kans voor Sinan Bakis. Delano Burgzorg lanceert de spits met een splijtende steekpass, maar de aanname van de Turk is ver onder de maat, waardoor Dennis Telgenkamp opnieuw op het laatste moment het gevaar onschadelijk kan maken.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:11
10' Ricardo van Rhijn gaat compleet in de fout en mag zijn doelman Dennis Telgenkamp dankbaar zijn dat het nog 0-0 staat. De ervaren verdediger zet Heracles-spits Sinan Bakis met een verkeerde terugspeelbal alleen voor Telgenkamp, maar de doelman komt als winnaar uit de strijd.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:04
3' FC Emmen schreeuwt moord en brand als Heracles-doelman Janis Blaswich overduidelijk een terugspeelbal oppakt met zijn handen, maar scheidsrechter Rob Dieperink heeft blijkbaar even weggekeken en fluit niet. Anco Jansen vliegt de arbiter bijna aan, zo boos is de aanvoerder van FC Emmen.
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 20:00
Aftrap! De bal rolt in Almelo. Wie pakt de belangrijke drie punten die te verdelen te zijn op Erve Asito? Heracles Almelo of FC Emmen?
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 19:55
De blik in de Eredivisie gaat nu op de tweede en laatste wedstrijd van deze avond: Heracles Almelo-FC Emmen. Vooral de bezoekers zijn er veel aan gelegen om te winnen in Almelo. De ploeg van trainer Dick Lukkien won namelijk nog geen één van de voorgaande vijftien competitiewedstrijden en draagt met een troosteloos aantal van vijf punten de rode lantaarn in de Eredivisie.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:50
Pasveer waakt voor euforie na koppositie Vitesse
Aanvoerder Remko Pasveer wil niet te hoog van de toren blazen nu Vitesse medekoploper in de Eredivisie is. "Ik ben blij dat we er weer staan", aldus Pasveer bij ESPN. "We kunnen nu een mooie reeks neerzetten. Er komen veel wedstrijden aan, het is herstellen en weer door. De onderschatting zit 'm vaak tegen de ploegen die we op papier moeten winnen. We moeten daarvoor waken."
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:48
Janssen: 'Makke lammetjes over het veld'
FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen oordeelt hard over zijn ploeg. "We zijn in de eerste helft geslacht door powervoetbal", stelt hij na de 1-0-nederlaag bij Vitesse onomwonden bij ESPN. "We kwamen veel te weinig onder hun druk uit. Ze gebruikten de hele tijd de crosspass. Als we de duels wonnen, hadden zij de afvallende bal. We kunnen hen alleen slachten door tussen de linies spelen, maar dat kwam er totaal niet uit. Het lijkt wel alsof we als makke lammetjes over het veld lopen."
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:41
Dit is de stand in top van de Eredivisie na de zege van Vitesse:

  1. Ajax 15-35 (+42)
  2. Vitesse 16-35 (+15)
  3. PSV 15-34 (+22)
  4. Feyenoord 15-32 (+19)
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:39
Vitesse wint van FC Utrecht en is gedeeld koploper
Vitesse mag zich gedeeld koploper in de Eredivisie noemen. De Arnhemmers winnen in eigen huis met 1-0 van FC Utrecht en komen daarmee in punten gelijk met Ajax. Het enige doelpunt van de wedstrijd komt op naam van verdediger Danilho Doekhi, die na 26 minuten de ban breekt. Ondanks een slotoffensief van FC Utrecht komt de zege niet meer in gevaar voor de ploeg van trainer Thomas Letsch.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:36
90' Er komen liefst vijf minuten bij in Arnhem. Houdt Vitesse ook in de blessuretijd het doel schoon tegen FC Utrecht?
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:27
82' Eric Oelschlägel voorkomt met kunst- en vliegwerk een doelpunt van Oussama Tannane. Met een soort set-upbeweging zoals in het volleybal keert de Duitse doelman van FC Utrecht het opstuitende schot van Tannane, waarna hij in de rebound de bal vlak voor de neus van Matus Bero wegtikt.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:25
Nog tien minuten te gaan in Arnhem en FC Utrecht draait de duimschroeven stevig aan bij Vitesse. Houdt de ploeg van trainer Thomas Letsch stand? Dan komen de Arnhemmers in punten gelijk met koploper Ajax.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:20
74' Het momentum ligt nu toch echt bij FC Utrecht. Mimoun Mahi is zelfs dicht bij de gelijkmaker uit een indirecte vrije trap, maar hij schampt de bal slechts met zijn hoofd, waardoor Remko Pasveer niet in actie hoeft te komen. Het piept en het kraakt bij Vitesse.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:18
73' Hier komt Vitesse en met name Remko Pasveer goed weg. De doelman van Vitesse tast in het luchtledige als FC Utrecht-debutant Benaissa Benamar een hoge bal met zijn hoofd verlengt. Gyrano Kerk heeft de bal daarop voor het inschieten, maar de spits maait volledig over de bal heen. Wat een kans voor FC Utrecht.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:16
72' Remko Pasveer moet voor het eerst deze wedstrijd een redding verrichten. Gyrano Kerk troeft zijn belager af op snelheid en haalt de trekker over met zijn rechterbeen. Pasveer moet zich strekken om de bal uit de verre hoek te tikken.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:14
68' Wat een geweldige uithaal van Oussama Tannane. De balvaardige middenvelder krijgt de bal van zo'n 25 meter voor de voeten en bedenkt zich geen moment. FC Utrecht-doelman Eric Oelschlägel tikt de bal sierlijk met zijn vingertoppen over de lat.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:09
64' Riechedly Bazoer hinkt en voelt aan zijn linker hamstring. De dragende speler, die vanavond uitblinkt tegen FC Utrecht, lijkt niet meer verder te kunnen. Dat is een flinke tegenvaller voor trainer Thomas Letsch, die Tomas Hajek al voorbereidt op een invalbeurt.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:04
60' De wedstrijd zit muurvast in de tweede helft. Vitesse lijkt zich te verzoenen met de 1-0-voorsprong en gunt FC Utrecht de bal, wetende dat de Domstedelingen aan de bal machteloos zijn. De geel-zwarte muur houdt eenvoudig stand in Arnhem. Nog een half uur te gaan.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 19:00
55' Mark van der Maarel levert de bal zomaar in bij Vitesse en mag debutant Benaissa Benamar dankbaar zijn dat Oussama Tannane niet de voorsprong verdubbelt voor Vitesse. De Marokkaanse verdediger, overgekomen van Telstar, kraakt het schot van zijn landgenoot.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 18:57
51' De vlam slaat in de pan als Gyrano Kerk met zijn schoen op de rechterenkel van de glijdende Thomas Bruns gaat staan. De trap van Kerk lijkt een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar de spelers van Vitesse zien er een rode kaart in en halen verhaal bij Kerk en scheidsrechter Edwin van de Graaf. Die houdt zijn kaarten op zak.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 18:49
Aftrap! De bal rolt weer in Arnhem voor de tweede helft van Vitesse-FC Utrecht. Trekt Vitesse de voorsprong over de streep of steekt FC Utrecht daar een stokje voor?
Heracles-FC Emmen · dinsdag om 18:42
Hekkensluiter FC Emmen wacht na vijftien wedstrijden nog altijd op de eerste zege in de Eredivisie en tegen Heracles Almelo moet het vanavond maar eens gebeuren voor de ploeg van de geplaagde trainer Dick Lukkien. De Drentenaren voelen zich gesteund door de hartstochtelijke aanhang, maar krediet is niet oneindig in de voetballerij. Een zege op het tegenvallende Heracles Almelo is dus meer dan welkom. Dit zijn de opstellingen.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, De la Torre, Vloet; Van der Water, Bakis, Burgzorg.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Van Rhijn, Cavlan; Veendorp, Bernadou, Kolar; Peña, Jansen, De Leeuw.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 18:32
Rust! Echt coronaproof is het allemaal niet, maar de spelers van Vitesse zijn allemaal negatief getest en voelen blijkbaar ook geen morele bezwaren om hun vreugde op deze wijze te uiten in Arnhem. Danilho Doekhi wordt na zijn openingstreffer tegen FC Utrecht bedolven onder zijn medespelers. Dankzij de verdediger leiden de Arnhemmers in eigen huis met 1-0.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 18:21
35' Het is eenrichtingsverkeer in Arnhem. Vitesse heeft FC Utrecht volledig in de tang en wil nog voor rust de genadeklap toedienen aan de zwalkende ploeg van René Hake, die na een aardige start ver is weggezakt.
Vitesse-FC Utrecht · dinsdag om 18:17
Het is voor Danilho Doekhi zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De 22-jarige verdediger van Vitesse had er liefst 62 competitiewedstrijden voor nodig.