Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

FC Den Bosch al zeventien duels zonder zege, Dordrecht blijft hekkensluiter

De malaise van FC Den Bosch neemt steeds grotere vormen aan. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie ging maandag thuis met 1-2 onderuit tegen Jong AZ. FC Dordrecht blijft na een 2-3-nederlaag tegen Jong PSV hekkensluiter.
Door NU.nl

Door de nederlaag is Den Bosch al zeventien duels op rij (waarvan één in de beker) zonder overwinning. Op 22 september (2-0 tegen MVV) wist de ploeg van trainer Erik van der Ven voor het laatst te winnen.

Maandag leek de dramatische serie ten einde te komen, want Paco van Moorsel zette de Brabanders na twaalf minuten op voorsprong. Hakon Evjen bracht Jong AZ tien minuten voor rust op gelijke hoogte.

Halverwege de tweede helft maakte Jelle Duin de winnende treffer voor de Alkmaarse talenten. Daarmee maakte hij een einde aan een reeks van vier duels zonder zege voor Jong AZ.

De zeventienjarige Johan Bakayoko stond voor het eerst in de basis bij Jong PSV.

Dordrecht leidt vierde nederlaag op rij tegen Jong PSV

FC Dordrecht had de rode lantaarn over kunnen dragen aan Den Bosch door thuis minimaal gelijk te spelen tegen Jong PSV, maar de Eindhovense talenten zegevierden met 2-3.

Dankzij een eigen doelpunt van Julius Bliek kwam Jong PSV in de eerste helft op voorsprong. Gianni dos Santos zorgde kort na rust voor de gelijkmaker, maar via Mathias Kjølø en Nigel Thomas liepen de Brabanders uit naar 1-3. Een tegentreffer van Kevin Jansen kwam te laat voor de 'Schapenkoppen'.

Dordrecht verloor voor de vierde keer op rij en heeft net als Den Bosch slechts elf punten uit negentien duels. Ook dit seizoen is er geen degradatie uit de Keuken Kampioen Divisie.


Lees meer over:

FC DordrechtFC Den BoschJong PSVJong AZVoetbalKeuken Kampioen Divisie

Aanbevolen artikelen