Feyenoord-trainer Dick Advocaat begint zondag met debutant Lucas Pratto en Luis Sinisterra in de basis aan de derby tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd op Het Kasteel begint om 12.15 uur.

De 32-jarige Argentijn Pratto werd deze maand overgenomen van River Plate om het spitsenprobleem van Feyenoord op te lossen. Nicolai Jørgensen is al het hele seizoen uit vorm en Róbert Bozeník kwam door blessures nauwelijks aan spelen toe.

Sinisterra staat voor het eerst dit seizoen in de basis. De Colombiaanse vleugelaanvaller liep in februari vorig jaar een zware knieblessure op. Voor de winterstop kwam hij tot twee invalbeurten.

Ten opzichte van het laatste duel voor de korte winterstop, waarin Feyenoord met 3-0 van sc Heerenveen won, verdwijnen Bryan Linssen, Luciano Narsingh en Eric Botteghin uit de basis. Linssen maakte in die wedstrijd nog een hattrick.

Ridgeciano Haps behoort zondag na een maandenlange afwezigheid weer tot de selectie van Feyenoord, maar moet nog genoegen nemen met een plek op de bank. Tyrell Malacia krijgt de voorkeur als linksback.

Beugelsdijk vervangt Vriends bij Sparta

Bij Sparta ontbreekt centrale verdediger Bart Vriends met een blessure, hij wordt vervangen door Tom Beugelsdijk. Feyenoord-huurling Wouter Burger heeft een basisplaats op het middenveld.

Het duel tussen de nummers negen en vier van de Eredivisie staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto; Burger, Auassar; Duarte, Engels, Harroui; Thy.

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Fer, Diemers, Toornstra; Berghuis, Pratto, Sinisterra.