Royston Drenthe viel tijdens zijn eerste training bij Racing Murcia vooral op door zijn gewicht. De enkelvoudig international van Oranje gaat "nu eerst op dieet".

Drenthe maakte deze week de overstap van Tweede Divisie-club Kozakken Boys naar Racing Murcia, dat koploper is op het vierde niveau in Spanje. De 33-jarige oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton wil zijn carrière nieuw leven inblazen.

"Dit weekend zal ik nog niet spelen, maar ik ga me voorbereiden op de rest van het seizoen", zei Drenthe tegen Cardena Ser. "Ik moet ongeveer 3 kilo afvallen, maandag begin ik met een dieet."

Tijdens zijn eerste training bij de Zuid-Spaanse club viel op dat Drenthe een behoorlijk buikje had. "Ik eet altijd veel met Kerstmis. Mijn tantes koken heerlijk, hoe kan ik dan niet veel eten?", zei de Rotterdammer.

Voor de gebruikers van de app: tik op de tweet voor beelden van de eerste training van Royston Drenthe bij Real Murcia.

'Ik heb zeven kinderen bij vier vrouwen, maar nu ben ik single'

Drenthe speelde sinds oktober geen wedstrijden meer doordat de amateurcompetities in Nederland werden stilgelegd vanwege de coronacrisis. "We konden ook niet trainen", vertelt Drenthe. "Ik ga het daarom stapje voor stapje opbouwen hier."

Drenthe viel in zijn carrière vaker op door zijn losbandige levensstijl dan door zijn voetbalprestaties. "Ik heb een zoon en zes dochters bij vier verschillende vrouwen. Maar nu ben ik single en rustiger geworden", vertelde hij.

Hij neemt zijn verblijf in Spanje dan ook serieus. "Ik ben hier niet om grappen te maken. Ik hoop de club aan het einde van het seizoen te hebben overtuigd, zodat ze met me door willen."