De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie gaat vrijdag niet door. De KNVB heeft het duel naar zondagavond verplaatst vanwege de corona-uitbraak bij de ploeg uit Deventer.

De beslissing om de wedstrijd uit te stellen, is tot stand gekomen na overleg tussen de clubarts van Go Ahead Eagles en de bondsarts van de KNVB. Volgens de voetbalbond heeft de ploeg van trainer Kees van Wonderen "onvoldoende wedstrijdfitte spelers".

Het zwaar gehavende Go Ahead Eagles moest dinsdag tegen Jong PSV (2-3-winst) nog wel in actie komen, ondanks tien coronabesmettingen. Met onder anderen Jay Gorter, Sam Beukema, Bas Kuipers, Luuk Brouwers, Jay Idzes en Jacob Mulenga ontbraken veel basisspelers bij de ploeg uit Deventer.

De reglementen schrijven voor dat een wedstrijd pas wordt uitgesteld als meer dan de helft van de minimaal 25 geteste spelers een positieve uitslag heeft. Van Wonderen plaatste na het verrassend gewonnen duel in Eindhoven al zijn vraagtekens bij het coronaprotocol en noemde de huidige gang van zaken "niet gezond voor de spelers".

Aangezien Go Ahead nog altijd met veel besmettingen kampt, staat de KNVB nu wel toe dat het competitieduel wordt verplaatst. De wedstrijd tegen TOP Oss wordt nu zondag om 20.15 uur gespeeld in de Adelaarshorst.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie