Derby County moet zaterdag in de derde ronde van de FA Cup tegen Chorley FC waarschijnlijk met een jeugdteam aantreden. Wayne Rooney en zijn ploeg missen de wedstrijd in ieder geval, nadat hun trainingscomplex werd gesloten vanwege een COVID-19-uitbraak.

Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland, zal de bekerwedstrijd (aftrap 13.15 uur) afwerken met een mix van spelers uit de jeugdteams, onder leiding van jeugdtrainers Gary Bowyer en Pat Lyons.

"De club is sinds maandagavond met de Engelse voetbalbond in overleg om manieren te bedenken om de FA Cup-wedstrijd van zaterdag te kunnen spelen", meldt Derby County, de voormalige club van trainer Phillip Cocu. "Degenen die positief zijn getest en zij die in nauw contact zijn geweest met de besmette spelers, moeten in quarantaine."

Derby County laat ook weten dat het donderdag alle spelers op het coronavirus zal testen voordat er een update over de wedstrijd van zaterdag volgt.

Volgens de regels in de FA Cup moeten clubs hun wedstrijden gewoon spelen als ze veertien spelers tot hun beschikking hebben; daar horen ook spelers uit de elftallen voor spelers van onder 23 jaar en onder 18 jaar bij.

In tegenstelling tot Chorley-Derby County gaat Shrewsbury Town-Southampton zaterdag niet door. Shrewsbury heeft net als Derby County te maken met een besmettingsgolf en kan niet genoeg spelers op de been brengen.