PSV heeft woensdag met een vrijwel volledig fitte selectie een open training afgewerkt in de aanloop naar de topper tegen Ajax van zondag. Van de potentiele basisspelers ontbrak alleen Mario Götze bij de groepstraining.

Götze werkte een individueel programma af op De Herdgang. De verwachting is dat de Duitse middenvelder op tijd fit zal zijn om zondag tot de wedstrijdselectie te behoren.

Marco van Ginkel trainde opnieuw volledig mee. De middenvelder die door een zware blessure al 2,5 jaar niet in actie kwam, vertelde onlangs al dat hij snel zijn rentree kan maken.

Ook Eran Zahavi, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez en Mauro Júnior werkten woensdag de volledige training af. Het kwartet kampte voor de korte winterstop met blessureleed.

De jongelingen Armando Obispo en Yorbe Vertessen namen na hun blessures weer deel aan de groepstraining, maar sloegen het afsluitende partijspel over. Maxi Romero is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een zware knieblessure.

PSV speelt zondag om 16.45 uur tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De koploper uit Amsterdam heeft na veertien duels één punt voorsprong op de Eindhovenaren.

Drie dagen na de topper staat er voor PSV alweer een thuiswedstrijd tegen AZ op het programma.

Vrolijke gezichten op de training van PSV met vooraan Mohamed Ihattaren.

Vrolijke gezichten op de training van PSV met vooraan Mohamed Ihattaren.
Vrolijke gezichten op de training van PSV met vooraan Mohamed Ihattaren.
Foto: ANP

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie