UD Ibiza, dat vorig seizoen bijna FC Barcelona uitschakelde, heeft dinsdag wel voor een stunt kunnen zorgen in de Copa del Rey. De derdedivisionist versloeg in de tweede ronde van de Spaanse beker La Liga-club Celta de Vigo met liefst 5-2.

Bijna precies een jaar geleden ontving Ibiza in de derde ronde FC Barcelona. Dat duel eindigde na een 1-0-voorsprong voor Ibiza in een 1-2-zege voor de gasten uit Catalonië, die Antoine Griezmann pas in de extra tijd de winnende treffer zagen maken.

Tegen Celta leidde Ibiza dinsdag bij rust al met 3-0 door doelpunten van Sergio Castel (twee) en Javier Perez Mateo. Manu Molina maakte er na de pauze uit een strafschop 4-0 van.

Nadat de nummer acht van La Liga in de slotfase via Santi Mina en Jordan Holsgrove twee keer had gescoord, zorgde Angel Rodado in de blessuretijd voor een feestelijk slot: 5-2.

Ook Getafe, net als Celta uitkomend op het hoogste niveau, blameerde zich. Derdeklasser Córdoba CF was met 1-0 te sterk voor de ploeg die vorig seizoen Ajax uitschakelde in de Europa League.

Sevilla maakte geen fout tegen derdedivisionist Linares: 0-2. Luuk de Jong werd een kwartier voor tijd gewisseld en Oussama Idrissi en Karim Rekik speelden de hele wedstrijd bij de bezoekers. Keeper Brimah Razak van Linares viel op door voor de wedstrijd een bijzondere muts te dragen.