Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ruben Kluivert, Jong FC Utrecht

Kluivert maakt eerste goal voor Jong FC Utrecht, Roda JC wint bij Jong AZ

Jong FC Utrecht heeft maandag mede dankzij de eerste officiële treffer van Ruben Kluivert goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch werd op sportpark Zoudenbalch met 3-1 verslagen. Roda JC won met 0-1 bij Jong AZ, waar de keepende zoon van oud-doelman Sander Westerveld zijn profdebuut maakte.
Door NU.nl

Bij Jong FC Utrecht-FC Den Bosch stond het bij rust al 2-0 door treffers van Oussama Alou en Hicham Acheffay. Paco van Moorsel zorgde vlak na rust met een schitterend schot in de kruising nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Kluivert vergrootte de marge niet veel later weer naar twee.

De zoon van 79-voudig Oranje-international Patrick Kluivert kopte in de 65e minuut raak uit een vrije trap en tekende voor zijn eerste treffer in het betaald voetbal. De negentienjarige verdediger deed de hele wedstrijd mee bij Jong FC Utrecht.

FC Den Bosch blijft door de nederlaag op elf punten steken, goed voor de negentiende plek. Hekkensluiter FC Dordrecht pakte in de eerste achttien speelronden eveneens elf punten, maar heeft een minder goed doelsaldo.

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht was met 3-1 te sterk voor FC Den Bosch.

Zoon van Westerveld kan verlies Jong AZ niet voorkomen

Eerder op de avond boekte Roda JC een zwaarbevochten 0-1-zege bij Jong AZ. Patrick Pflücke kopte in de 56e minuut raak en liet Sem Westerveld daarbij kansloos.

Het achttienjarige keeperstalent maakte voor het eerst minuten voor Jong AZ. Zijn vader Sander Westerveld speelde van 1994 tot en met 2013 voor onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad en kwam tot zes duels voor het Nederlands elftal.

De 0-1-zege bij Jong AZ betekent voor Roda JC de eerste uitzege sinds 30 augustus en de eerste overwinning sinds 28 november, toen Excelsior met 3-1 werd verslagen. De Alkmaarders blijven juist voor de vierde wedstrijd op rij zonder zege.

Roda JC bezet nog altijd de tiende plek op de ranglijst, maar haakt wel aan bij de subtop. Jong AZ blijft met twaalf punten in de onderste regionen hangen.

Jong AZ-Roda JC
Patrick Pflücke kopte in de tweede helft raak voor Roda JC.

Lees meer over:

Roda JCJong AZVoetbalKeuken Kampioen Divisie

Aanbevolen artikelen