Het lijkt erop dat het Premier League-seizoen niet tijdelijk wordt stopgezet vanwege de vele coronabesmettingen. De organisatie van de Engelse topcompetitie meldt woensdag in een verklaring dat er geen plannen zijn om het seizoen enkele weken te onderbreken.

"De Premier League heeft het tijdelijk stopzetten van het seizoen niet besproken en heeft ook geen plannen om dat te doen", meldt de organisatie in een verklaring.

"We blijven vertrouwen op de coronaprotocollen die ervoor zorgen dat de wedstrijden volgens planning kunnen worden gespeeld. Die protocollen krijgen nog altijd de volledige steun van de regering. De Premier League ondersteunt de clubs volledig, waarbij de gezondheid van de spelers en technische stafleden prioriteit heeft."

Eerder meldden verschillende Engelse media dat directieleden van de Premier League-clubs informeel over een stop van twee weken spraken om te voorkomen dat het flinke aantal positieve coronatests verder oploopt.

De Premier League wordt momenteel geteisterd door het coronavirus. Dinsdag werd een recordaantal van achttien coronabesmettingen gemeld. Onder anderen West Bromwich Albion-manager Sam Allardyce pleit daarom voor het tijdelijk stopzetten van de competitie.

Drie wedstrijden uitgesteld vanwege corona-uitbraak

Eerder woensdag werd Tottenham Hotspur-Fulham de derde Premier League-wedstrijd die niet door kon gaan vanwege een corona-uitbraak. Begin deze maand werd Aston Villa-Newcastle United om die reden als eerste duel in de hoogste Engelse competitie afgelast.

Afgelopen maandag ging ook een streep door Everton-Manchester City. Bij de club uit Manchester heerst een corona-uitbraak. Gabriel Jesus en Kyle Walker testten rond de Kerst positief. Wel kon City woensdagavond de training hervatten, nadat eerder op de dag geen nieuwe positieve gevallen werden vastgesteld.

Ook werd woensdag bekend dat clubs uit Liverpool vanwege de uitbraak van de 'Britse variant' van het coronavirus geen toeschouwers meer mogen toelaten. Anfield en Goodison Park waren de enige stadions in de Premier League waar aanvankelijk nog wel publiek welkom was.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League